Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Onion á la francaise (I.rész)

2010.08.03. 12:55 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: 1 blanc ribéry ligue raymond domenech benzema

A franciák sosem hazudtolják meg magukat. Figyelembe véve, hogy az első, magát anarchistának valló ember a bolygón egy bizonyos Pierre-Joseph Proudhon volt, meg sem lepődünk azon milyen hullámvasúton hánykolódik a francia sport, kezdve az atlétikai válogatott brillírozástól a labdarúgó-válogatott többarcúságáig. Anarchiát vizsgálni nem lehet komoly szakirodalmi háttér nélkül, szerencsére azonban létezik olyan szemüveg, melyet a popkultúra is megörökített.

Ahogy a jó öreg Shrek megmondta, hogy az élet olyan, mint egy hagyma. Különböző szintjei vannak. A külső burokra elég sok figyelem esik, sok-sok mini szövetségi kapitányt szülve, akik filmesztétákat megszégyenítő kritikai érzékkel állítanak össze válogatottakat, véleményeznek taktikai variációkat, mondják el hogyan lehet motiválni keresetüknél 18463-szer többet kaszírozó nárcisz gyerekeket. A belső burkokat persze kevesebben látják, ami miatt az összképet jelentősen rontja, ha kívül rotható, megkopott réteg köszön vissza.

Egy huszárvágással összekövte a francia labdarúgás anarchiáját és hagymájat, ott tartunk, hogy a külső burok lassan lehántolódik, utat hagyva sok-sok friss, lédús, ámbár savanykásan fiatal rétegnek.


A mai nap arról marad emlékezetes, hogy a külső burokról kiderült rothadtabb, mint gondoltuk volna az eddigi piszkálásokból. A sort nemrég Eric Abidal nyitotta, aki eláriázta a sajtóban a United-től a Végső vallomás c. szám refrénjét és küldte mindenkinek, aki szereti. A váltóbotot Gallas és Evra, a "szégyen buszának" idegenvezetői vették át azzal, hogy a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) székházában vettek részt meghallgatáson, melyen olyan dolgok hangzottak el, melyet a sokmillió szövetségi kapitány homlokán tenyérrel fog fogadni. Gallas úr: "Domenech nem állt többé szóba velünk. Csak a csapatkapitánnyal volt hajlandó beszélni (...) Aki ellentmondott neki, annak el kellett takarodnia". Állítása szerint taktikai húzásokról való eszmecserére álmában sem gondolhatott.

Olvasni lehet továbbá, hogy mekkora szemét sutyerák volt Escalettes (a magyar Kisteleki), amiért nem méltóztatott az öltözőbe jönni néhány lelki fröccsre, pedig az Uruguay elleni meccs előtt milyen bejól jött volna. A dél-afrikai meccs előtti feltételezések, miszerint egyesek latba vetették, hogy nem lépnek pályára? "Elismerjük hibáinkat, de el voltunk zárva a külvilágtól".

Domenech taktikai inpotenciájáról eddig is sok jó írás született, de ez új hír új magaslatokat mélységeket ütött meg. Egy olyan korban, ahol Klinsmann Buddha szobrokat rak le a Bayern komplexum tetején, van olyan barlanglakó szövetségi kapitány, aki azt gondolja erőből lehet tekintélyt csiholni?! Mintha Mel Gibson a KISS maszkját nyalta volna magára és műbrokival rohamozta volna az angol sáncokat. Távol álljon tőlem a játékosok feloldása a dolog alól, de minden gyógypedagógus gyorstalpaló 3. parancsolata, hogy ha nincs dialógus, ott kétségek és feszültségek vannak. Anelka csak a szikra volt, a játékosok meg így adták az edző tudtára, hogy valami nincs rendjén Az más kérdés, hogy ettől begyulladt az egész pajta.

Két kujonunk, Benzema és Ribéry heves viták tárgyát képezik: a felperes, leginkább a kék sarokban ülő politika óva int attól, hogy a liliomtiprók előzetes letartóztatásukat töltve öltsék magukra a csillagos kakast, miközben a piros sarokban melegítő Blanc az ördög ügyvédjét játssza, már ami a Norvégia elleni meccset követően várható. Benzema már ott lehet, Franck pedig járja egy meccses Canossáját, tudjuk miért. (Az megvan, hogy a délután zajlott buszos incidens előtt Ribéry aznap reggel élő adásban fakadt ki, hogy annyi ember bántsa őt és hogy ezt mennyire sajnálja?).

Blanc igazi elszánt gourmand módjára fogta a hagymát, és elkezdte szépen hámozni. Kezdve onnan, hogy a dél-afrikai 23-mat egy szimbolikus jelentőségű 1 meccsre eltiltotta, leült a Ligue 1 edzőivel egy asztal köré, sört bontottak és megbeszélték mit kellene másképp csinálni a jövőben. Jelszavak: nyitás, dialógus, egyetértés. Raymond, hallod ezt?

A poszt második felében beljebb megyünk, megtudjuk melyik klubé a legjobb utánpótlás-akadémia, ki a  "fekete Messi", ki lett a francia Csányi és kikkel találkozhatunk Norvégiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr652195551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.05. 18:25:20

Ha Blanc képes lesz ezt a nagyképű, arrogáns, lázadozó köcsöggyülekezetet egy szerethető válogatottá formálni, akkor bőven lesz annyi éve kapitányként, mint amennyi a bohócnak jutott. Olyanokra nem lehet építeni, akiknek semmi hitelük, persze van abból a vébécsapatból öt-hat ember, aki nélkül elképzelni a továbbiakat, de az, hogy az új keret durván felének még köze sem volt a nagyválogatotthoz, azt mutatja, hogy az utolsó rohadt darabkát is el akarja takarítani.

pifti412 · http://www.focimax.com 2010.08.06. 12:10:08

@OJ: Hát, az előttem szólóval nem értek egyet, a futballisták közül mindenki kurvázik, ez így van itthon, így van külföldön is, bármelyik országot nézzük is, ha te rajtad is csüngenének fürtökben a nők, te sem tudnál nemet mondani - itt is ez történt. Annyira nem volt rossz a franciák VB szereplése, egyszerűen nehéz csoportba kerültek, én mondjuk eleve Mexikó Uruguayt vártam továbbjutónak, egyiknek U17-es világbajnok csapata van ahonnan igazából négy év múlva fog sok játékos bekerülni a felnőttek közé és fontos szerepet játszani, a másiknak meg három igen jó csatára, a franciáknál meg ugye kihúnyt a nagy generáció. De attól, hogy a mostaniak kicsit gyengébbek, mint a régiek, még nem kell utálni őket.

pifti412 · http://www.focimax.com 2010.08.06. 12:11:05

@OJ: Hát, az előttem szólóval nem értek egyet, a futballisták közül mindenki kurvázik, ez így van itthon, így van külföldön is, bármelyik országot nézzük is, ha te rajtad is csüngenének fürtökben a nők, te sem tudnál nemet mondani - itt is ez történt. Annyira nem volt rossz a franciák VB szereplése, egyszerűen nehéz csoportba kerültek, én mondjuk eleve Mexikó Uruguayt vártam továbbjutónak, egyiknek U17-es világbajnok csapata van ahonnan igazából négy év múlva fog sok játékos bekerülni a felnőttek közé és fontos szerepet játszani, a másiknak meg három igen jó csatára, a franciáknál meg ugye kihúnyt a nagy generáció. De attól, hogy a mostaniak kicsit gyengébbek, mint a régiek, még nem kell utálni őket.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.07. 12:25:43

@pifti412:
1. Kit érdekel, ha kurvázik? Szóba sem került...
2. Annyira nem volt rossz? Jó hogy nem papírforma volt már. :) Rossz volt az bőven, egyrészt a körülmények miatt, másrészt amiatt, hogy prognosztizálható volt hónapokkal előre az egész.
3. A most összehívott válogatott nem gyengébb, mint a vébés.


süti beállítások módosítása