Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Kozák vereség, francia győzelem

2012.06.16. 09:49 - G_Norton

Hejj, sok-sok év után végre a franciák győzedelmeskedtek mérkőzésen, pedig úgy 4 és fél perc után nagyon úgy nézett ki, nem lesz semmi, a rettenes zuhi elmossa a meccset, mint Żółte Wody mellett a harcmezőt, csak Żółte Wody-nál a kozákok legyőzték a lengyeleket, itt kikaptak.

donyecvillám.jpg
kemények.jpg
A meccs kb 1 teljes órát állt, közben a szurkolók élvezték az esőt, még egy bazinagyot villámlott is. Az első félidőben sok történés nem volt, leszámítva a rengeteg ide-oda csúszkálást, Benzema pont emiatt nem tudott kapura lőni egy ígéretes helyzetben. Volt egy remek Ribery-meglátásból jó helyzet, amit Menez belelőtt a kapusba, egy jó Mexes-fejes, ugyanakkor a másik oldalon Seva veszélyeztetett, de végül 0-0-val zárult a félidő, az ukránok pariban voltak a franciákkal, de sokkal kevésbé voltak pengébbek, mint a svédek ellen.

menezgol.jpg

Jött a második félidő, és elég hamar két gól is, szerencsére az ukránok álmoskásan kezdték a második félidőt, és végre, VÉGRE kihasználták a széleket, Meneznek pedig sikerült betalálnia Benzema passzából (pont ugyanolyan volt, mint Nasrié az angolok ellen). A második gól is Benzema gólpasszából született, remekül látta meg a lehetőséget, Cabaye pedig köszönte szépen, és ellőtte a kapus mellett, 2-0 ide.

cabayebenzema.jpg

Ezután a franciák még becsülettel hajtottak, de megint feladták a széleket, pontosabban sem Nasri, sem Ribery nem volt hajlandó többet kipasszolni oldalra a labdát, elő is jött egy szitu, mint az angolok elleni meccsen szinte végig, azért még belefért egy szép Cabaye-kapufa. Az ukránok szépen beletörődtek a megváltozhatatlanba, a franciák pedig már most elkezdtek rápihenni a következő meccsre, megint egy merő unalom lett az egész, de legalább a győzelem megvan.

Ami még jobb az az, hogy Blanc mester is látta a hibákat az angolok ellen, és tettek is ellene, de aztán megint visszatértek a "középen majd csak áttörünk egyszer"-taktikára. És passzolni, emberek, passzolni, most az ukránok sok hibát vétettek, de az egyenes kieséses szakaszban (már ha behúzzák a svédek ellen) már nem lehet ezt csinálni, mert ugyanakkora szopóroller lesz, mint a hollandoknak most. Tulajdonképp óriási problémákat nem látok, mert ha akarnak focizni, akkor tudnak,

narancség.jpg

Az egyetlen érdekes dolog az, hogy Benzema nem igazán válik be befejező emberként, de mintha a második félidőre Blanc megváltoztatta volna a szerepkörét, és rögtön kiosztott jópár szép zsugát, kettőből gól is lett. A gond az lehet, hogy nincs igazán helyettese, mert Giroud szinte semmit sem csinált már, Valbuenával nem tudom, mi a helyzet, Ben Arfa pedig szintén inkább árnyékék, mint befejező ember.

Szóval szép volt fiúk, ha így játszanak a harmatgyengének tűnő Ikea-fiúk ellen is, gond nem lehet, ellenben csoportelsőként várnák az ellenfelet, de még korai erről beszélni, előbb birkózzák le a svéd ganajtúró-bogarat.

A gólok:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr994591420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metropolis. 2012.06.16. 11:10:22

Jó a csapat, csupa nagy név de egyszerűen hiányzik belőle egy igazi világklasszis, a játék pont ezért is olyan amilyen: csendesen folydogál egy viszonylag magas színvonalon az edző utasításai szerint, miközben nem érezni az igazi átütőerőt.

Benzema egyébként jó volt, szerintem Ménez a gyenge pont, a gólja ellenére. Olyan mint Robben, egy önző hólyag de két szinttel alacsonyabban. Viszont Malouda sem megoldás helyette, szal nem tudom.

Egyébként ha a védelem nem csinál nagy hülyeséget és a Ribéry-Nasri-Benzema hármas megtalálja a varázspálcáját, akkor én a döntőt sem tartom elérhetetlennek.

Morgó Muki 2012.06.16. 14:51:25

Ebből a csapatból "csak" egy Zidane, vagy egy Platini hiányzik és újra bajnokok lennének.

G_Norton 2012.06.16. 17:41:11

@metropolis.: @Morgó Muki: Ha csapatként összedolgoznak, akkor félig-meddig szerintem ki lehet küszöbölni ezt a problémát. A Domenech-éra csapatánál ezerszer jobbak, és ez már egy hatalmas eredmény, lehet hogy a következő vébére meglesz már a vezér is.

De cserébe Ménez gyors, mint az állat. Ha a formája konstansan ilyen lesz a torna alatt, addig nincs gond, mert Robbennel is csak most van gáz, amikor az egója elborítja az elméjét, ugyanakkor elszáll az agya is, és bármekkora távolságból kapura akarja lőni.

Morgó Muki 2012.06.16. 20:11:03

@G_Norton: Az első perctől kezdve azt reméltem, hogy Blanc csapatot akar csinálni. Ezzel szerencsére nincs is baj. Az is szerencsés, hogy senki sincs sztárolva, mint a hollandoknál.

pimpalini 2012.06.19. 23:19:54

@metropolis.:

Menez nélkül ugyanaz a nyögvenyelős szenvedés lett volna a "játék", mint az angolok ellen.
Nem volt semmi szélsőjáték, még akkor sem, mikor a jobboldalon akkora terület volt üresen, mint egy Boeing 747-es kifutópályája.

Csak és kizárólag Menez hatékony szélsőjátéka miatt lett az ukránok elleni mérkőzés 2:0.
(Még akkor is, ha szigorűbb bíyrók az első félidőben bepirosozták volna az arcát.)

Ribery-nek kellene még megtanuélnia azt, hogy hatékonyabb lehet az összjáték, ha passzol, s nem cselez.


süti beállítások módosítása