Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Revü - 4-4-2.0 és nagyobb fogyasztói élmény

2011.10.08. 17:06 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: albánia revü

A vártnál simábban, de a vártat utólag átértelmezve természetes módon verte 3-0-ra Franciaország Albánia válogatottját egy olyan meccsen, ahol végre új technikai dimenziót, egy 150 százalékkal tisztább, biztonságosabb jobbhátvédet és egy pofáját végre befogó Samir Nasrit láthatott a nagyérdemű.

Kocsmapult

  • A legnagyobb rosszindulattal mondhatnánk, hogy azon a meccsen, amikor a Kékek végre igazán fociztak, két öngóllal és egy Reveillere balossal nyertek.
  • Réveillere: 45 perc a balhátvéd helyén, 1 megindulás, 1 gól. Evra: 19 és fél meccs a válogatottban, 19 és fél megindulás, 0 gól.
  • A tegnapi meccs bírójának neve Michael Koukoulakis.
  • Samir Nasri az albánok ellen 116 sikeres passzot tudott le, a korábbi rekordja 69 volt. Gyorsulás. (Opta)
  • A Stade de France közönsége eljutott oda, hogy Cissé nevét skandálta, miközben az a kispadon ült. Valószínűleg azok kaptak belépőt, akik most visszasírják Chirac-ot, Pétain marsallt és Marie Curie-ben a Playboy nyuszit látják.
  • Jó, végül Cissé beállt. 1 perccel később küldött egy lövést, majd később egy ugyanolyat, de akkor már leszidta a mellette futó Rémyt.
  • Samir Nasri azt nyilatkozta, hogy "ez nem az a Samir volt, akit eddig megismertünk". De akkor ő most ismeri azt az illetőt?
  • Loic Rémy kétségtelenül a meccs embere volt, de csak most tudtuk meg, hogy ő Thierry Henry és Cathy Freeman egyéjszakás kalandjának terméke.
  • Ja és 8 hónap késéssel, de Kaboul az végülis Dwayne "The Rock" Johnson az első kreatin tabi bevétele előtt.


Sing hallelujah!
Simaliba meccset hozottt a megfogyatkozott francia válogatott (csak az ismétlés végett: Ribéry, Sagna, Abidal, Benzema, Mexes, Matuidi, Gameiro mind sérüléssel bajlódott) egy szerény képességű és szintén megfogyatkozott albán válogatott ellen. Canaék a vártnál magasabban iparkodtak labdát szerezni, kevés sikerrel, a Kékek kihasználva Fortuna kacsintását hamar elhúztak 2-vel, az öltözői üccsire már borítékolható volt a mérkőzés. Az albán edző ellenben frissítő helyett elővette a láncra kötött medvét és megfenyegette a csapatot, hogy ha nem isznak Ramiék véréből a következő 45 percben, az egész bagázsra uszítja a fenevadat, ami úgy felvillanyozta a balkáni hősöket, hogy a sérültek listájára most bejelentkezett az irgalmatlan stoplinyomot elszenvedett Cabaye, Evra és Rami is. A görög stand-up komikus nevű bíró ugyanakkor jól kezelte az indulatokat és a 60. perctől már az albánok is bedobták a törölközőt. Ebben a kontextusban láttuk körömpasszokat adni Martin-t és ez tette lehetővé Reveillere-nek, hogy ballal bazmeg ballal* olyan gólt rúgjon, mint nemrégiben az új Ligue 1 üdvöske, Javier Pastore.

Új hardver, új szoftver
Blanc ravasz módon félrevezette a médiát, amikor csütörtökön azt nyilatkozta, hogy 4-4-2 helyett 4-3-3-ban vizionálja csapatát, ugyanakkor mégsem lehet haragudni az Elnök Úrra, több okból sem. Először is, egy olyan világban, ahol a labda évente NASA fejlesztéseken megy át, a mezek súlya kulcsszerepet kap és már nem Szepesi a kommentátor, a játék eljutott egy olyan szintre, hogy tökéletesen mindegy milyen felállásban lép a csapat pályára, a játék képét az emberek közös mozgása, a labda sebessége és a játékszert hordozó emberke bánásmódja fogja meghatározni, hogy el lehet-e jutni az áhított hálóig. Másrészt egy olyan csapat ellen, amely arra van nevelve körmös vonalzóval embrió kora óta, hogy ha gólt kap, akkor is marad 11-0-0 felállásban és imádkozik, hogy gyorsuljon már fel az idő, az ellen muszáj olyan fortélyokat bevetni, melyek nem olvashatóak ki azonnal. Két jó hír is van: technikailag ez a francia csapat most nagy lépést haladt előre és ez a 4-4-2 nem is az, ami. Azt már eddig megszokhattuk, hogy ha támadunk, akkor az alábbi variációk merülnek fel:

  • Benzema elindul az oldalvonal felé, megkapja a labdát, befelé cselez.
  • M'Vila elmozog széltében, megkapja a labdát, odaadja Sagnának vagy Evrának/Maloudának, aki galoppol tovább, megáll, és hátrafele passzol.
  • Nasri lejön Lloris magasságáig, elkéri, elindul, nem passzol, majd elveszti.


Vegyünk le fél csapatnyi stabil kezdőt és a kényszermegoldás egy teljesen rugalmas 4-4-2 felállás, ahol a 4 hátvéd előtt Nasri és Malouda ügyelt a széleken, mögöttük Cabaye és M'Vila biztosított, fent Gomis próbálta levakarni a ráragadt albán tapaszokat, Rémy pedig igyekezett nem túl korán beindulni, á la Usain Bolt. A mozgások alapján a csapat mélyről, sokszor saját 30 méteren belül indult meg Nasrival, majd 40 méteren keresztül semmi, aztán két elveszett csatárunk ha megkapta a labdát, kicsit lassítva a játékot megvárták, míg a többiek felérnek a befejezéshez. Nasri középre mozogva teret adott az amúgy kitűnően robogó és beadó Debuchy-nek, Malouda ha láthatatlan is volt egész meccsen többször hagyta ott az oldalvonalat, Rémy pedig sokszor a Cabaye indítások után 3 méter előnyt szereve rázta le védőjét. Eredmény? Rengeteget passzoló és remekül animáló Nasri, jól mozgó és indító Cabaye, okos szélsőhátvéd munka (Evra kivételével) és egy csökkent iramban is magas hőfokon perzselő Martin. Az eddigi felállások olyanok voltak, mint az első generációjú iPod fekete-fehér kivitelezésben, a tegnapi meccs viszont a legújabb Nanókat illusztráló plakátot juttatta eszünkbe, melyekről a zsírkréták összes árnyalata leolvad.

Ta(l)bántól a Bosnyák térig
Franciaország 1 ponttal vezeti a csoportot a luxemburgiakat Chuck Testa módjára kitömő Bosznia-Hercegovina előtt, kedden a D-csoport kisdöntője következik a Stade de France-ban. Nasri szerint minden ok megvan az alázatra, pláne, hogy naponta köszön Dzeko köldökének. Rami azóta azt nyilatkozta, hogy Pjanic egy sírós kislány, lesz itt feszültség dögivel.

A mondat, ami 1993 óta kísért
"Egy döntetlen elég a továbbjutáshoz".

A Blanc nyilatkozat, amit kétszer fogsz elolvasni, pedig nem fordítási hiba
"Láthatjuk, hogy azok a játékosok, amelyekkel nem terveztünk az elején bizony jelen voltak és ezzel bizonyították, hogy a francia csapat számíthat azokra a játékosokra, amelyeket megérdemel."

Visszatekerő

 

*Illés Béla -fogalmunk sincs mikori- találata után, az ajkairól leolvashatóan ezt kiabálta az ölelkező csapattársaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr743287936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slovkowski 2011.10.08. 18:14:59

Korábbi posztodban kifogásoltam Réveillere erőltetését; ezt most visszaszívom.

Cissé éltetését én sem értettem. Biztos az image-nek szólt.

Integető hajbókoló lufiember 2011.10.08. 20:23:04

@slovkowski:

Ez a Cissé-eset számomra botrányos, amúgy nagyon érdekes. Az emberek gyűlölik Toulalan-t, Evrát, Gignac-ot és Ribéry-t is csak a 2006-os jópofizása emeli az elviselhető szintre. Djibril ehhez képest tudja feledtetni Knysnát azzal, hogy festi a haját, szoknyát hord, kétszer is duplatörést szenvedett és ő volt "A" reménység 2002 idején. Ő a "jófej gyerek". Miközben amit eddig a válogatottban művelt, az egy nagy büdös 0.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.10.08. 23:02:55

Most nem akarok villogni, hogy én hogy megmondtam, hogy 4-4-2 kell, de végülis megmondtam, nem?
allezlafrance.blog.hu/2011/06/13/nehany_kerdes_5
Nem láttam a meccset, az utolsó 5 percre értem a képernyő elé, valószínűleg ezért nyertek ilyen simán. Csak azt sajnálom, hogy Nasrit nem láttam végre jól játszani. Lehet, hogy fellelkesítette, hogy Zizou megdicsérte?

Integető hajbókoló lufiember 2011.10.08. 23:11:38

@mistinguett:

Meg bizony, de itt ahogy a fenti ábra mutatja, ez egy 4-4-2 egy befelé mozgó Nasrival (4-3-2-1), egy winger Rémy-vel (4-3-3) és egy értelmezhetetlen Maloudával, de még Cabaye és M'Vilát szerepkörét sem tenném egy lapra (4-1-4-1).

Nasriról írok posztot, a héten úgy nyilatkozott, MINT MÉG SOHA. Az ok? Vagy Zidane, vagy egy péklapát. :)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.10.08. 23:21:30

@Integető hajbókoló lufiember: Ez a 4-1-4-1 egész szimpi megfogalmazás.
Más. Hová lett az oldalról az RSS-ikon? Újratelepítettem a windowst, és most nem tudom az élő könyvjelzőt visszacsinálni magamnak.

Integető hajbókoló lufiember 2011.10.09. 09:18:24

@mistinguett:

Réges-régen babráltam vele (Facebook+videók) és valamiért véletlenül lekerülhetett. Visszaraktam jobb lentre.


süti beállítások módosítása