Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribéry (8) ribery (1) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Jobb is

2012.06.24. 11:30 - G_Norton

Címkék: szégyen eb blanc ribéry

Nehéz mit írni. Nehéz mit írni, mert a tegnapi meccs egy jókora semmi volt, majdnem minden tekintetben. Minden volt ez, csak nem rendes, bátor játék, és csak azért nem kapcsoltam át máshova, mert egyrészt írnom kell erről a meccsről, másrészt meg nem volt jobb műsor a tévében, ha az Euronews-t nem számítjuk. Szerintem még Zidane is elkapcsolt.

Blanc egyáltalán nem egy rossz edző, de a starting line-up szar volt. Ráadásul a formáció is meghatározhatatlan, mert az m1-nél pl rendes 4-5-1 volt, ahol Ribery és Debuchy kint vannak a vonal mellett, a megbízható whoscored.com-on pedig egy hollandos karácsonyfa-formáció volt ez (4-3-2-1). Mindegy, nem vált be, de nagyon nem.

goldealonso.jpg

A tervet nem tudnám összerakni, mert lehet még, hogy nem is volt. Szóval hogy kivédekezik a meccs nagyobbik részét, majd pedig a maradékon rohamozva próbálják megverni a spanyolokat. Elméletben nem rossz, Bilics is hasonlót akart a horvátokkal, neki sokkal kevesebb kellett volna a sikerhez. Itt azonban 60 percen keresztül folyt a szar a pályán, majd csak sikerült eljutni a spanyol kapuig néhanapján, de szerencsére nem volt szerencséjük a franciáknak. Nem kaphatták meg az esélyt, jobb is így, hogy kiestek. Bár szebb lett volna, hogy ha nem ezzel a játékkal zúgnak ki.

rami.jpg

Ja, volt két gól is, mind a kettő Xabi Alonsótól: először valamelyik védő maradt le róla csúnyán, másodszorra pedig Debuchy buktatott valakit, a jogosan megítélt büntetőt pedig Alonso értékesítette. A franciáknak nem is volt gólhelyzete, talán egy álgólhelyzete volt Benzemának, de nem sikerült értékesítenie.

A játékosokra is muszáj kitérni, mert érzésem szerint Ribery volt az, aki a szokásos módon szívét lelkét kitette a pályán, harcolt, küzdött, amikor csak lehetett - sajnos sokat ebből nem láthattunk, mert nagyon erősen fogták a spanyolok, mint az első számú veszélyforrást. Ráadásul annyira ment előre, hogy még a meze sem bírta a tempót.

riberytnyüstölik.jpg

Akinek viszont még a beállítása is hihetetlen volt, az Malouda, illetve Nasri, Előbbi pofátlanul rossz volt, szarul passzolt, majd szinte mindig széttárta a karját, lassú volt, körülményes. Utóbbi még balhézott is egyet a meccs után, mondjuk rá, hogy kurvára frusztrált volt, nem kell robbenes egót belelátni, és is hihetetlenül dühös lennék, ha a csapat ilyen szarul játszik, majd beállok kb 30 percre, és még értékelhető labdát sem kapok.

Blanc azonban nagyon is megérdemelte a vereséget, mert ilyen taktikával egy ilyen meccsre nem lehet így kiállni. Értem, hogy megfojtani akarta a spanyolok játékát, de attól még nem chelsea-i mélységekbe zuhanni, pláne, hogy még azt is rosszul csinálták. Még a félidőben korrigált, de akkor már esélyük sem volt, a spanyolok eldugták a labdát, amikor pedig Giroud beállt, senki nem is tudott volna labdát szerezni egy épkézláb támadáshoz.

blancszomorú.jpg

A legnagyobb probléma nem a csapatrészekben volt, hanem a szívekben - nem akarták legbelül megnyerni a mérkőzést, mert elhitték, hogy ezt nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr124607746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandaláber 2012.06.24. 12:39:00

Az index.hu címlapjára eleve cenzurázott, megrendelt írások kerülnek fel "blog"-ként.

Ez is.

Az origo.hu-n szintén.

A főoldalon kiugróan magas számban jelenítik meg ezeket.

Látszatkritikák, amelyekkel más, fontosabb témákat el lehet tüntetni, álnaív, álbuta vélemények, amelyekre minél többen csapnak le, annál kevesebben írnak lényegi véleményeket.

Vannak fizetett hozzászólások, amelyekkel lehet terelni: ál-buta, primitív, durva, közerkölcsromboló, másságellenes, szélsőségesen reagáló megnyilvánulások.

Ezek íróit vajon miért nem szűrik? Mert rájuk hivatkozva lehet a blogolást zárt, ellenőrzött keretek között tartani.

És miért nem lehet a szerkesztőségi cikkeket (Belpolitika, magyar külpolitika, társadalomtudomány, tudomány, kultúra (Amelyekből egyre kevesebb van)) és egyre több, hasonló témájú blog-ot kommentelni? Mert a hatalom a más véleményt el kívánja zárni. Mert az index.hu cikkei nyelvtanilag, tartalmilag rendszeresen a béka feneke alatt vannak. Vannak tárgyi tévedések, újságírói egyoldalúságok, vélemények tényként kezelése, szűklátókörűségre alapozott "világ legjobbja, az év legnagyobbja" minősítések stb.. Amíg lehetett hozzászólni, gyorsan kiderült egy-két hozzászólásból. A Pulitzer díj-hoz kapcsolódó újságírás szakmai és etikai szintjének a közelében sincsenek.

Az origo.hu-n döntőrészt most már előre szűrik a hozzászólásokat. Nem a hozzászólót, az adott véleményt szűrik. Egyenként. Az a T-Mobil, amely, állítólag, igen nagy érdeksérelmet szenved el a kormány adópolitikája miatt.

A blog a vitatkozás vagy az informálás internetes formája. Az angol nyelvű wikipédia szerint. Nem több és nem kevesebb.

Ezek itt pankrációs mutatványok. És az út Kelet-Európa Svájcából a "Dél-Balkánra".

Egy kis ízelÍtő egy elmúlt másfél óra indexes “országos jelentőségű” kiemelt hírek címeiből: leszúrta, lőtt Moszkvában, visszaélt a génteszttel, tűz Moszkvában, Loeb nyert, Kozák ezüstérmes, amerikai anyahajók elhelyezkedése a jövőben, drogos hétköznapok az amerikai flottánál, Orbán: magasan iskolázott embereket látnak a rendőrökben, Eusebio korházban, Paraguayon nyomás, Portugália ellen még jobbak leszünk, Várjunk-e a tankolással, Kell nyári szünet az óvodákban, Van elég óvoda, csak nem jó helyen

Végül, néhány, országos jelentőségű megnyilvánulás a címlapra kiválasztott cikkekből: basszátok meg, telibeszartátok, inkább egymást gyilkolták volna le, tenyerébe szartunk volna, egy hónapig (!) közben vizet ne lássanak, kurvára frusztrált

Méghogy nincs sajtószabadság!

G_Norton 2012.06.24. 12:52:49

@Kandaláber: Olyan szórakoztató hülyeséget rittyentettél ide, hogy ezt meghagyom az utókornak.

@a pék: Téged is kérlek, meg majd másoknak is, hogy ne reagáljatok rá, itt inkább a pocsék meccsről próbáljatok beszélni.:)

Pienaar 2012.06.24. 12:53:06

Hát ennél még a görögök is jobban megérdemelték a nyolc közé jutást, pedig ellenük aztán minden meccsen szurkoltam. De ez a francia válogatott aztán tényleg egy túlfizetett hisztigépek hordája (tisztelet a blogban említett kivételeknek). A francia foci meg már csak ilyen: Platini és Zidane visszavonulása is egy korszak végét jelentette, most évekig megint várhatják az új vezéregyéniséget. Egy edzőváltással semmire se mennek, a spanyolok úgyanúgy padlóra fogják küldeni őket októberben a vb-selejtező meccsen.

G_Norton 2012.06.24. 12:58:51

@Pienaar: Itt a vezérnél több kellett volna: szív. Ha lett volna tegnap vezérük, szerintem ugyanez lett volna a vége, csak kevésbé lett volna egyoldalúbb a meccs.

Edzőváltás szerintem nem lesz, mert nincs értelme, másrészt meg nem nagyon tudnék alternatívát mondani. Blanc is úgy jött Domenech után, mint a messiás. Gourcuff-ből lehetne vezér, de már úgy 2 éve nem láttam játszani, csak olvastam, hogy nem megy neki igazán. Mást nem tudnék elképzelni, Riberyre vagy nem hallgatnak, vagy nem tudom, de tegnap csak ő küzdött becsülettel.

feketehun 2012.06.24. 12:59:18

@Kandaláber: "Az a T-Mobil, amely, állítólag, igen nagy érdeksérelmet ..." A mondat idézett részében három vesszőt használtál, összesen egyet kellett volna. És te kritizálod bármilyen cikk nyelvtani minőségét. Seggfej.

@G_Norton: Sajnálom, de kikivánkozott.

I-Work 2012.06.24. 13:07:54

Legalább Imre Matyinak megint volt egy sz*r napja. Várjuk is a riportot Platinivel.

Egyébként KANDALÁBER felvetése (tetszik, vagy sem), - jogos.

Nem csak a 'bértollnokolt' posztokat kellene kiemelni, illetve van amit BŰN kiemelni, hogy pl. csak az inkompetens "MH Terror" blogot említsem, mint a szívem csücskét...

Pienaar 2012.06.24. 13:29:35

Hogy a mai ügyeletes trollunknak igaza van vagy sem, az baromira érdektelen mivel egyszerre több sportblogba offol bele CtrlC-CtrV ugyanazzal a magánvéleménnyel. Csak emiatt azonnal törölni kellene a hozzászólásait, a további szankciók az adminok dolga.

horogasz 2012.06.24. 13:29:39

a brit kommentátorok azon röhögtek hangosan, hogy mit csinált malouda az első gól előtt: nézelődve sétálgatott a térfél közepén, és amikor elrobogott mellett a xabi alonso, akkor is csak nézte, nézte a szélen kibontakozó támadást, de meg nem mozdult volna...
persze lehet, hogy nem látta a spanyolt...

Pienaar 2012.06.24. 13:42:48

@G_Norton: Bocs :)
Talán a tény hogy 4 év múlva ők lesznek a házigazdák segíteni fog helyére rakni a válogatott focisták hozzáállását. Kell egy jó francia válogatott Európában, ők a klubjaikkal nem alkotnak sok maradandót nemzetközi színtéren de amikor jó a nemzeti tizenegyük akkor még 30 évvel később is emlékszünk a játékosaik neveire és a nagy meccseikre!

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.06.24. 15:34:17

@Pienaar: hogy a fenébe alkotnának a klubjaikkal maradandót, amikor a jobbak a 90-es évek közepétől külföldön játszanak??

@G_Norton: nem Debuchy buktatott, hanem Reveillere. talán lélekben tényleg mást néztél...

lehet én voltam az egyetlen, aki az OFF-ot nem tudta végigolvasni? kitérdekel?

mojoking77 2012.06.24. 19:50:37

Franciak.. Megis mit vartunk, ket ev alatt 180 fokot valtozik veluk a vilag, csak mert egy uj edzo van? Szereny velemenyem szerint, a szerencsetlen kurvapeceren kivul mindenkitol nagyjabol a tiszteletdija 100%-at kellene elvenni, ez utan az antiteljesitmeny utan. Mellesleg eleg egyertelmu, hogy a kovetkezo igazi meccs, mar ha nem jon kozbe valami felesleges csoda, jovo vasarnap lesz, amikor remelhetoleg megtortenik a 2010-es VB elodonto valodi visszavagoja..

mojoking77 2012.06.24. 19:55:07

@G_Norton: "Riberyre vagy nem hallgatnak, vagy nem tudom"...
Vagy nem hallgatnak. Ok sztarok. Mit kepzel egy %^&% $%^(mindenki a verersekletere es faji eloiteletere bizva behelyettesithet amit akar), hogy utasitgassa oket? (Mult heten kerdeztem ugyanezt francia kollegaimtol a sved meccs utan)
Olyan, hogy csapat, ugyan mar..

G_Norton 2012.06.24. 21:09:48

@horogasz: Tudtam én, hogy hiányzott onnan valaki. Katasztrófa volt tegnap.

@Pienaar: @szenvedély S.: Jaja, ez egy állandó gond, hogy ha van egy jó francia csapat, akkor egy-két átigazolási szezon alatt teljesen lerabolják a mocskos külföldiek. Ha sikerülne egy ilyen magot együtt tartani, csak jobbak lennének, bár az is jó lenne, ha a hozzáállásuk sokat változna.

Köszi az észrevételt, tényleg Reveillere volt. Ott már csak azt vártam, hogy fújják le, és Torres ne lőjön gólt.:)

@mojoking77: Bezony, egy új edző ennyit jelent. Idézd fel a két évvel ezelőtti francia csapatot, ahol Evra és Anelka vezérletével végigbalhézták a csoportmeccseket, Domenech meg nem tudott mit kezdeni velük. Sőt, ő meg olyan paraszt volt, hogy az uccsó csoportmeccs után nem fogott kezet az ellenfél edzőjével.

Vagy Ribery nem tud eléggé vezér lenni. Zidane szemöldökének összehúzásával utasította a többieket, van Basten alatt a holland válogatott mukkanni alig mert, nem hogy visszaordítani neki, hogy kuss legyen (a csapat gerince ugyanaz volt akkor is).

És ha annyira fostenger az a csapat, akkor miért tudnak néhanapján jobban játszani, a nagycsapatokat megverni? Kész rejtély.

pimpalini 2012.07.02. 10:09:39

@G_Norton:

Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek - nincs meg az a tűz, az a plusz, amit a hazaszeretet, s nemzeti színek viselése felett érzett büszkeség jelent.

Persze már 2006-ban is ez volt, elfocizgattak a csoportban úgy 240 percen keresztül, de a nagy öregek akkor megrázták magukat, s azt mondták, hogy nem csinálhatnak segget magukból a kieséssel. El is mentek a döntőig.

Úgy gondolom, hogy a francia válogatottak esetében hangoztatott széthúzás is ennek a szemléletnek (nem fontos nekik a válogatott, a klubokban megkereshető összegek jobban motiválják őket) köszönhető.

Nasri, Malouda, hogy csak két nevet említsek. Ha már két ilyen ember van, akkor lehet mellettük 9 Zidane-od, fabatkát sem ér.

Jobb, ha van 11 olyan játékosod, aki megszakad a pályán, mintha 11 labdaművész sztárocska, aki csak arra figyel, hogy nehogy izzadtan mutassa a kamera.


süti beállítások módosítása