Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribéry (8) ribery (1) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Az EB legrosszabb meccse

2012.06.12. 09:21 - G_Norton

Címkék: anglia botrány blanc barátságos nasri

A tegnapi meccs igazából rosszabb volt, mint egy végbéltükrözéssel egybekötött gyökérkezeléses kemoterápia, minden egyes percét kín volt végigszenvedni, és ebben jókora részt vállaltak a fhansziák is.

Mert Woy Hodgson taktikáját mindenki ismeri már, aki akár csak 10 percet látott valamelyik meccséből, védekezni mindenáron, nehogymá' gólt szopjunk be, gyerekek. Talán a legnagyobb mélypont az volt, amikor ez az ember a Liverpoolba jött, és hozta magával Poulsent meg Konchesky-t, nem is értem, utóbbi miért nem kapott behívót. Szóval az angolok néhol már az ötös vonalára betömörülve próbáltak nem kikapni, de azon rohadtul meglepődtem, hogy hős fiainknak ez teljesen megfelelt, és nem is csináltak semmit.

ihodge.jpg

Aztán ők is rájöttek, hogy ezek az angolok a felezővonalig nem mernek majd eljönni, na támaggyunk. Perceken keresztül passzolgattak ide-oda a széleken, az angolok meg az istennek nem jöttek volna ki a bunkerükből, kvázi egy állóháború alakult ki, nagyobb kínszenvedés volt ez, mint egy ukrán-svájci gólnélküli döntetlen. Erre tényleg csak annyit tudok mondani: A nyomorultak...

goldenasri.jpg

De igazán csak akkor kezdtem el sajtzabálózni, amikor Captain Fantastic adott egy fantasztikus labdát, a torz Lescott meg befejelte. Ebből akár kurva nagy égés is lehetett volna, ha a döbbenettől meredten állják végig a meccset, de végül csak aktivizálták magukat, és Nasri harmadik lövése csak bement, ráadásul a rövid oldalon, hogy Hart érezze magát egy kicsit rosszul, mert onnan gólt kapni nagy szívás (aztán Nasri hozta a szokásosan kedves gólörömöt). Ezek után folytatódott a békés labdázgatás, egészen a lefújásig, így a százéves fociháború ma egy rendkívül baráti döntetlennel zárult, jó hogy össze nem ölelkeztek örömükben, hogy nem kellett vérre menő meccset játszaniuk egymással. Ezért bosszúból itt egy szörny, Lescott és Ribéry szerelemgyereke:

ribecott.jpg


Hogy mi lehetett a probléma?

1. Valószínűleg a játékosok is érezték - mármint a franciák, nem az angolok -, hogy nem lesz itt probléma, kicsit gurigázunk, az angolok jönnek a fanyúllal, mi meg elpicsázzuk őket valahogy. Simán ellazázták a meccset.

2. Szimplán megijedtek az álmos, fogatlan oroszlántól, ezért tök feleslegesen megszállták a pálya közepét, hátha kijönnek. Nem jöttek.

3. Hiányzik egy Agy, az Ösztönös Zseni. Gyorsan a gyarmatokról lopni kell egy tehetséges gyereket. Vagy Blanc-t visszahozni...

blancmester.jpg


Szerintem az első, és részben a harmadik lesz itt a megoldás, remélhetőleg Blanc kicsit ordibált velük, mert ez így nem pálya. Azt értem, hogy tulajdonképp a csoport legerősebb ellenfele (muhahahaha) ellen, az első meccsen nem rohannak eszetlenül, de ennél határozottan több kellett volna. Pláne miután az ukrán atom megverte a svéd fatelepet, nagyon nagyot kell virítani, mert ez így kevés lesz, és egyáltalán nem a legnehezebb meccsen vannak túl valószínűleg, hanem az egyik könnyebben, ahonnét a három pontot el kellett volna hozni.

Szövkap nyilatkozata viszont telitalálat: "A kezdésnél gyávák voltunk, nem tudom miért. Anglia nem dominált, mégis voltak helyzeteik. Nem akarjuk, hogy megismélődjön, hogy lassan melegszünk be, ezen túl kell lépni. Remélem a következő meccsen az első percektől pörögni fogunk." Mi is reméljük. A következő leverendő ellenfél: Ukrajna, június 15, 20.45.

A gólok:

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr244582422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frontember876 2012.06.12. 10:15:33

mindkét csapat szereplése a futball szégyene volt. Két ilyen futballkultúrával rendelkező csapattól a minimum elvárás az, hogy nem sétálgatunk és passzolgatunk a pályán, látványosan leszarva a nézőt, szembeköpve a játékot.

Remélem mindkét csapat kiesik a büdös francba a csoportból, ugyanis tudásuktól függetlenül nem érdemlik meg a továbbjutást. Az a csapat jusson tovább, amelyik teljesíteni és NYERNI akar a pályán.

Első fordulóban eleve döntetlenre, kibekkelésre játszani ocsmány dolog.

Láttunk máshol is döntetlent, taktikázást, kivárást, de olyat, aki nem épít támadásokat, mert szarik az egészre, olyat nem. Olyan csapatokat, akik csak egyenlőtlen eredmény esetén hajlandóak futva közlekedni a pályán, nem akarok látni az EB-n akkor sem, h tudom, hogy kieséses meccsen már hajtanának.

Elnézve pl az ukránokat és a svédeket tegnap őszintén remélem, hogy ők jutnak tovább, és a lazsáló, nagypofájú lusta disznó angolok és franciák meg kihullanak.

Artie 2012.06.12. 10:31:21

Azért azt megjegyezném, hogy az egész meccsen két helyzet volt, és mindegyik az angoloké volt, de Milner az üres kaput nem bírta eltalálni a 15. percben. Szóval ennek fényében arról beszélni, hogy az angolok nem mertek átmenni a félpályán, minimum vicces.

Ez most vagy két szar csapat volt, vagy két olyan csapat, amelyik nem akart focizni. Szerintem az első.

BruceWillis 2012.06.12. 10:59:57

@Artie: Oké, ezek szerint kétszer is átjutottak. Gratula nekik.

Én csak a 2 félidőt láttam, elég lehangoló volt. Az angolok 8-2-0-t játszottak, a flansziák meg tologattak végig. Egy elfutást nem láttam a szélen, holott 8-an tömörültek középen.

pimpalini 2012.06.12. 11:17:09

Gondolom ez egy szurkolói oldal.
Ezért az angolok legelészéséről nem ejtenék szót, nem érdemlik meg.

Az angol az a celebcsapat, amelynek lehetetlen szurkolni. Túlértékelt bagázs játék nélkül. Immár évek óta.

Na de a franciák. Hát kérem mégis hogy lehet így focizni????!!!

1. Ribery 5-6-n+1-szer játsza el ugyanazt, mégpedig cselezzünk, míg el nem veszítjük a labdát. Vagy vigyük le a vonalig, előtte viszont akkor se passzoljunk, ha 22 ember áll üresen.
2. Blanc fejében szűk a pálya. Történetesen ő csak középen játszik. Miért?????
Miért nem lehet a széleket kijátszani? A második félidőben valahogy elfelejtettek jobbra passzolni a gallok, még akkor is, ha ott éppen tök üresen állt valaki. Passz helyett inkább elvitték oda a lasztit.
3. Az előző folytatása: megértem, hogy a felfutó jobboldali középpályás vagy jobbhátvéd egy idő után nem fut fel, mondván, hogy eddig sem kapott labdát.
De nem luxus az, hogy ott áll üresen a rengeteg terület, amelyre simán be lehetne passzolni a labdát, s ezt nem használják ki?
Az angol védelem és középpályás sor között legalább 3-4-szer üresbe lehetett volna tenni a játékszert, s ha jön egy Dani Alves jellegű ember, akkor máris 3-4 helyzet van?
Ezt ők miért nem látták?
Mi volt ez az impotens játék?

pimpalini 2012.06.12. 11:23:24

@frontember876:

Egyetértek.

Tegnapig úgy gondoltam, hogy a szánalmas angolok stratégiája az, hogy két döntetlennel kibekkelik a Rooney nélküli időszakot, s az ukránokat megverik. S ezzel továbbjutnak.
De úgy éreztem, a franciák elhúzzák a nótájukat, majd a svédek is, s hiába verik le az ukránokat, mennek a levesbe.

Mármost a tegnap tanulságai ezt átírták:
1. Ezek az angolok Rooney-val sem verik meg az ukránokat.
2. A svédeknek tegnap nem volt szerencséjük, de az angolokkal szemben ez már nem lesz így.
3. Ezek a franciák is essenek ki az angolok mellett a csudába, mert ezzel a játékkal nem érdemlik meg a továbbjutást.

Vicc, hogy az egyébként eddig kiváló (szerintem az eddigi legjobb) EB színvonalát, élvezeti értékét pont két nagynak mondott válogatott húzza le.

G_Norton 2012.06.12. 12:17:22

@frontember876: Hát azért a svédek mégse menjenek tovább, ellenünk pl pont ugyanilyen elánnal játszottak, mint az angolok és franciák. A kijutást sem érdemlik meg.

@Artie: Szurkolói blog, bocs. De az angolok tényleg trágya módon játszottak.

@pimpalini: Ez egy baromi jó kérdés, lehet ha széthúzzák a védelmet, akkor középen a résekbe tudtak volna futni. Vagy pedig az angolok nem jönnek ki a tizenhatosukról, és akkor Nasrinak, meg Benzemának kellene fejelni, valahogy egyik sem az a klasszikus kilences. Mondom én, szartak a meccsre erősen.

Artie 2012.06.12. 14:49:21

@G_Norton: Az, szurkolói blog. És az angolok trágyák voltak, ez tény.

Ehhez képest a franciák meg helyzet nélkül le tudták hozni a meccset, ami egy vicc tőlük. Isten mentsen meg attól, hogy bármikor is nekik szurkoljak, de a tegnapi teljesítmény még ellenszurkolóként is elkeserítő volt.

Valószínűleg arról van szó, hogy azok a játékosok, akik normális klubban játszanak, a hátuk közepébe nem kívánják az Eb-t, azok, akik nem, meg hajtanak.

G_Norton 2012.06.12. 18:03:09

@Artie: Nem is dicsértem a franciákat.

Ez azért sarkítás, bár az tény, hogy az alapból önző játékosokat nem igazán érdekli a csapat érdeke, csak a sajátjuk.


süti beállítások módosítása