Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribéry (8) ribery (1) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Zidane után, szabadon

2010.06.18. 09:23 - Bastille

Először is, Zidane-ról egy szót se!

Másodszor pedig mindenkit megkérek, hogy Raymond Domenech felmenőit jó reményeink szerint küldjük a Nagy Antillákra kukoricát címerezni vagy áruljanak rossz heroint a Place de Concorde-on...mert mi volt ez?!?!?!?!

 Persze, tudtuk, hogy ez lesz. Tudtuk, hogy nincs egy olyan ember, akire hallgatnának a játékosok, mert az edzőt hülyének nézik, az egyetlen nagy volumenű meg sapkában beszélgetett Cissé-vel a mészcsíkon túl. Aztán azt kezdtük el hinni, hogy jó a védelem és az igazából nagy sztárokat felvonultató támadó középpálya impotens! Aztán kiderült, hogy nem, szar az egész csapat! Mert azt még felfogták, hogy négy klasszis védő majd Dél-Afrika ellen kihúzza ezt a buzis-domeneches nullanullát, de bármikor jöhet egy alacsony, labdabiztos, gyors csapat.

Hölgyeim és Uraim! A francia csapat nem tett meg mindent a siker érdekében, igen, a francia csapat edzőt buktat a 2010-es vébén, igen, megteheti, mert szarszájú az FFF, hogy hagyta ezt a semmirekellő, antifutballista, flegma bunkót a padon!

Hogy hagyhatták ezt a barmot a vezetőedzői pozícióban? Hogy nem lehet a világ legjobb játékosaiból egy közepes csapatot összerakni? Hogy van az, hogy Franck Ribery hasznavehetetlen senki? Hogy Anelkak és Valbuenak játszanak, miközben a padon Henryk és Cissék, a keretből pedig hiánycikk egy Nasri vagy egy Benzema. Igen, igen, persze, hogy nem ez a két játékos mentette volna meg a Les Bleus becsületét, persze, hogy nem, hanem a csapategység, amit nem kell magyarázni, hogy sehol nem volt. De ki lehet ennek a csapatnak a feje, az irányító-állat, aki akár egy vébé döntőben saját sérelmeit is számon kérheti köschög ellenfelén? Tippem sincs.

Nincs semmi, csak beképzelt bunkók vannak. Kettővel mennek a mexikóiak, mi egy csatárral szenvedünk, amikor már az indokolatlan Anelka le van cserélve. Csatársorrol nem beszélek, mert ha van is, semmi összeköttetésben nincs a középpályával. Govou is idetartozik meg Gignac, sőt Cissé és Henry is, de olyan, hogy francia támadószekció per 2010, na ilyen nincs és pont azért, mert köcsög Domenech nem tudja megkülönböztetni a középpályát a támadósortól. A középpályán zsenik: Malouda, Ribery, Gourcuff, Diaby, aztán semmi, mert kombinálva van a szélsőcsatárokkal a középpálya és pont senki nem tudja, hogy mit csináljon. Diaby-t meg Toulalan-t kivéve. A védelem meg pont bajnokságot nyerne a Soproni Ligában, uefás helyet meg a Premier League-ben érne el...

Olyan az egész csapat, mint egy jó rockalbum 7-8 kurva jó számmal a 11-ból, de az album rohadtul nem áll össze, sőtt szerte-szét húzó indokolatlan katyvasz. Mert elmarad a koncepció, ha csak beképzelt bunkó módjára azt várja, hogy a tehetsége oldjon meg mindent...

Mert ez a francia csapat tele van jobbnál jobb játékosokkal, akiket lehet tisztelni meg szeretni Uruguay, Mexikó és Trianon után is, de mégse! Most majd a dublini Pizza Hut kiossza a hatszáz ingyen pizzát, kicsit koszol a szavakkal szeretett Raymond, játszunk egy nullla-nullát Dél-Afrikával és irány a Cote d'Azur...

Egyébként Maurice barátom annyit mondott, hogy Domenech nem a földön jár! Aztán azt kérdeztem, hogy ennyivel el lehet ezt intézni? Mire megrántotta a vállát.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr142090246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.18. 10:01:49

Tutira valakinek a fasza vége ez a Domcsi. De Henry szerintem nem tudta volna összefogni a csapatot. Henry jelenleg az ötös számú csatár a klubcsapatjában, évek óta leszállóágban van, az utóbbi időben alig volt jó megmozdulása. Kevés az önbizalma, kezd kifáradni, ilyen formában nem lehet odaállni egy csapat elé, ráadásul egy vezetőedzővel szemben. Pláne, hogy közben azt susogják a verebek, hogy mióta nem megy a szekér, a francia csapat egyre inkább kasztosodik: afrikaiak vs európaiak vs antillaiak, külvárosiak vs rendezettek, muzulmánok vs nem muzulmánok stb. Mint a hollandok, néha. Ahhoz, hogy valaki ezt összefogja, vagy felhatalmazás kell (edzői), vagy a siker ígéretével megtámogatott tekintély. Henry ezt nem tudta volna, ő amúgy sem irányítóként volt nagy játékos. Más se tudta volna, egyébként. Az egyetlen lehetőség az lett volna, hogy valami csapatpszichológus hatására elkezdenek együtt játszani, ebben örömüket lelik, közben elkezdenek potyogni a sikerek, és akkor beindul a gépezet. De ezt Domenech meg az ő idióta guruizmusa sikerrel megakadályozta. Nem katasztrófa. A spanyolok is ki fognak esni, majd az eltereli a figyelmet a franciákról. Az FFF-nek is jól jött már egy kiadós verés.

Morgó Muki 2010.06.18. 10:08:58

Nem hiszem, hogy az edzőbuktatás miatt játszott így a csapat. Ettől a szerencsétlentől úgy is megszabadultak volna. Inkább a szervezetlenség és a hitetlenség látszik rajtuk. Maguk sem hiszik, hogy jó a rendszer, de ha ezt kéri az edző, ám legyen.

carbonhun 2010.06.18. 10:21:20

Aki kézzel jut be a VB-re, többre ne is számítson, mit amit eddig láttunk !
És emlékszem a VB előtti cikkekre, hogy milyen frankó csatár sora van a franciáknak....

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.06.18. 10:35:53

Ennél az írek sokkal többre lettek volna képesek.

Na mindegy, a sors szépen igazságot szolgáltat, és ennek örüljünk.

Morgó Muki 2010.06.18. 10:45:44

@carbonhun: Nyertek már VB címet is kezezéssel! Abban sajnos igazad van, hogy már akkor sem ment a szekér. A csatársor meg, papíron, valóban remek.

@Imiface: Értem én az íreket, de azt te sem gondolod komolyan, hogy az egy jó csapat. Valószínűleg ugyanúgy végezték volna, ahogy a franciák, ami a gallokra nézve ciki!

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.18. 13:37:45

A cikkírónak:
A magyar helyesírás szabályai, 11. kiadás:
mek.oszk.hu/01500/01547/index.phtml

(Miért akar írni minden félanalfabéta?)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.06.18. 13:37:54

@Morgó Muki: Ennél a motiváltatlan, széthullott, unott franciánál szerintem biztosan jobb csapat az ír. És szimpatikusabb is, vitán felül.

daito 2010.06.18. 13:42:05

Vegyük sorra.

A mexikóiak nem voltak hú de sokkal jobbak. 2 dolog - jobban, többen védekeztek, de inkább többen. Általában nem volt 4-nél kevesebb mexikói hátul.

A támadásnál meg azért voltak veszélyesek, mert ott is 3-4-en tolták; egyrészt, igazi francia drukker simán lesnek mondja az első gólt (maradjunk annyiban, hogy ez tipikusan az az 50-50%. Aki lesnek mondja, nincs igaza, aki szabályosnak, annak sincs.) Szerintem a foci halála ez az egész lesjáték, nade mindegy.
A 11-es meg azért volt vicc, mert egyrészt igazi francia drukker látta, hogy a mexikói örült, mint majom a farkának, hogy ott egy láb és áteshet felette; másrészt, ha nem így csúszik be Abidal, akkor sem lett volna komolyabb helyzet, mert eléggé kiment a labda, középen meg senki.

Ugyanis jól elhúztak szélen sokszor a mexikóiak, de amikor beadták, középen 10-ből 7-szer senki sem volt.

Ellenben a gáz az, hogy ennyi bőven elég volt. És erre annyit lehet mondani, hogy a f*sz kivan.
És nem azért, mert a franciáknál rossz játékosok vannak, nem. Nem azért, mert nem hajtottak. Őszinte leszek, ha nem is hozták a formájukat, de többen hajtottak, mint az állat.
Ribéry, Malouda, Sagna, Toulalan.

Ez így tök gáz, és már várható volt, nem állt össze a csapat. Ezt értem, van ilyen.
De basszus, ha a 78. percben szívok egy "elvileg" gyengébb csapattal szemben, akkor beküldök mindenkit. De tuti, hogy a végén még valakit, akiben van esély. Henry, Diarra, a masszőr egy baseballütővel, akárki.

Legalább lássa a világ, hogy megpróbáltam. De nem, ami nem jött össze 78 perc alatt, hátha még 15 perc alatt összejön.

Ááááááááááh.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.18. 13:44:19

@Hajrá, Fő- és Albánia!: gyors mondd a hibákat és javítok, de még tegnap idegből írtam. csak a te kedvedért kijavítom, de pont a te kedvedért nem nézem át újra. a meccs tetszett, albán barátom?

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.18. 13:57:16

@Morgó Muki:
Azon a meccsen azért nem csak kezezés gól született.
A franciák írek elleni meccsén meg igen.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.18. 13:58:18

@Bastille:
Gyorsan?
Annyi van, hogy azt nem lehet gyorsan...

Nekem minden meccs tetszik, ahol verik a franciákat (de a tegnap esti ettől függetlenül talán a VB legjobb meccse volt).

lupetto 2010.06.18. 14:05:00

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Egyrészről imádnám, ha életem végéig Domenech maradna a franciák edzője, mert nála nagyobb garancia a gall sikertelenségre nem létezik. Másrészről meg borzasztóan sajnáltam az olasz bajnokságban szereplő játékosokat, akiken egyszerűen Serie A-ban való szereplésük okán keresztülnézett ezidáig Domenech (nem hiszem, h normális), így végre megszűnik előttük ez az akadály. Mexes, Menez, Trezeguet, Flamini bőven elfért volna ebben a keretben, ha esetleg idén egy-kettő nem is, de korábban mindenképpen

smartdrive 2010.06.18. 14:16:38

"a francia csapat egyre inkább kasztosodik: afrikaiak vs európaiak vs antillaiak"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

erre várunk több, mint egy évtizede

life is fucking good

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.18. 14:17:24

@lupetto: mexes abidal helyett! majdnem mindenkinek egyértelmű lenne, majdnem!

Artie 2010.06.18. 14:20:28

@daito: Világos, szerinted meg kell szüntetni a lest, és akkor olyan lesz, mint a kézilabda...

Látom, értesz hozzá.

Pont mint a cikkíró, aki szerint Anelka nem focista. Láttál te már Chelsea-meccset?

daito 2010.06.18. 14:54:29

@Artie: ööö, szerintem picit sokat gondolsz magadról, de nem baj.
Ide mégsem az MLSZ és a válogatott tagjai írogatnak, hanem átlag nézők, barátom.

Ha nagyon kötözködni akarnék, akkor felhoznám Sepp Blattert, Ő talán nagyobb név nálam, de még talán Nálad is, aki szintén ilyen irányban próbálkozik - csak persze az nem derül ki pontosan, hogy milyen irányban. :-)

A láttam-e már cselszki meccset kérdésedre az a válaszom, hogy igen, lévén a bátyám cselzi rajongó - kvázi a család is. :-)

Segítek értelmezésben is, a cikkíró szerint Anelka indokolatlan != nem focista. Ez azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is, hogy nem érti, miért szerepeltette (addig) Anelkát.

A lesről meg azt mondom, hogy érdemes elgondolkozni rajta - az azért vicces, hogy vonalzóval méricskéljük, ki kivel volt egy vonalban. (Ráadásul a pályán erre oldal lévő emberkét használunk. Vicc.) Ahogy az is vicc, hogy a lesszabály miatt az a védekezés egyik általánosan használt módszertana, hogy a védők "kifutnak" és hagyják bent ragadni, vagy előrefutni a támadót. Azt vagy bejön, vagy nem.

Ezen lehet vitatkozni, van előnye és hátránya is; két dolog miatt nem szeretem. Egyrészt, tök fölöslegesen megöli a játék dinamikáját - a tegnap esti meccsen a mexikói gól egyébként tetszett, szeretem az ilyet - de ugyanekkora eséllyel mondják az ilyen szituációt lesnek is. Ez abban a korban, amikor a játékot nem a cselek, a szép megoldások uralják, hanem a hosszú passzok, beadások, sok futás - és ezektől lesz dinamikus a játék - a lesszabály felesleges fék.

Másrészt technikai szempontból - a lesszabály sok munkát, vitára adó munkát ad a bírónak és a partjelzőknek. Szerintem sokkal durvább a játék, mint 20 éve és ehhez képest meglehetősen kevés figyelmeztetéssel, lappal honorálják a dolgot - többek között azért, mert ilyen fékező dologra is figyelniük kell.

daito 2010.06.18. 15:00:00

@daito: ja, és ennek a lesszabályos szösszenetemnek semmi köze igazából a tegnapi meccshez, nem igazán értem, mi volt a tök privát megjegyzésemmel a baj. :)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.18. 15:05:50

@daito: Ezen a les-dolgon én is gondolkoztam egy időben, de szerintem szükséges rossz. Gondold el, ha nem lenne les, a védelemnek muszáj lenne teljesen hátrahúzódni, hiszen nem hagyhatnának egy vagy két csatárt egyedül a kapuval szemben. És igazából ez ölné meg a tempót, hiszen az állandóan tizenhatoson parkírozó védősor miatt nem lehetne többé indítani, kiugratni. Ugyanígy, a védelem nem kísérhetné és így támogathatná hátulról a támadásokat. Az egészből szerintem az jönne ki, hogy középpályán toszogatnák a labdát, és három típusú gól létezne: beadásból, távoli lövésből és ha valaki becselezné/bepasszolná magát a tizenhatoson belülre. Nem lenne kontra, nem lenne lerohanás, nem lennének indítások. Ennél szerintem még ez a leses toszakodás is jobb.

daito 2010.06.18. 16:19:13

@mistinguett: persze, ezt értem, én is gondolkoztam ezen, és igazad van.

De gondolj bele abba, amikor amatőr foci van. Ahol nincs bíró, és gyakorlatilag egy szabályt nem tartanak be: a lesszabályt, mert az összes többit kvázi a játékosok egymás közt is látják, és lerendezik.
Vannak viták, de sokkal szebb, dinamikusabb játék jellemzi, mint a profi focit. A játékról, a gólokról szól. Ugyanúgy futnak, rúgnak, cseleznek, passzolnak, amatőrebb módon, de élvezetből.

Persze ez csak egy dolog, de azt mondom, hogy ki kell próbálni.
Nyomjanak le egy 4-8 csapatos tornát a legjobbakkal, ahol nincs lesszabály, és meglátjuk; ráadásul bármikor változtatunk, később vissza is hozhatjuk.

Nézd meg, a sokkal bonyolultabb, idiótább szabályokkal bíró kosárlabdában, kézilabdában, jégkorongban (jó, rövidebb is a pálya, ezt aláírom) ez a szabály nincs benne, vagy nem így.
Viszont van ezzel szemben több tucat gól és az, amire a népek vevők.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.18. 17:08:59

@daito: Na jó, de az ritka is, hogy valaki nagypályán játsszon hétvégente a haverokkal. Kispályán meg persze, hogy értelmetlen a les.

atlbilbaoo 2010.06.19. 00:40:05

Van Isten az égben! Kiestek csigazabálók megint, rúgott gól nélkül. Ez való Nektek!
Vigyétek a sült hal krumpli zabáló angolokat is magatokkal! Kézen fogva ballagjatok haza! Nem illettek továbbjutást!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.19. 12:30:30

@atlbilbaoo: Valami történt gyerekkorodban, hogy így tajtékzol?

Mokker 2010.06.19. 22:37:55

@atlbilbaoo: Nem gondolod, hogy egy kicsit túlreagáltad? Oké, hogy örülsz, de mégis... Ha lehet, ennek inkább a kultúrált formáját válaszd, ne a gyalázkodót.

állítolagmárvillamostisláttam 2010.06.19. 22:56:57

érdekesen alakul az Anelka sztori, Evra nyilatkozatával együtt főleg. ti mit gondoltok? nekem amúgy úgy tűnik, Fr-o.ban még mindig nem Domenechet tartják a baj forrásának.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.19. 23:13:23

@állítolagmárvillamostisláttam: Dehogynem, nagyon kevesen állnak már ki mellette. Vannak, persze, akik a "sztárokat" okolják, mondván, hogy túl nagy a pofájuk, és ezért nem megy a játék, de a többség szerintem most már egyetért abban, hogy Domenech egyértelműen felelős.
Meg kell várni, hogy mit nyilatkozik Anelka, azért nagyon érdekes a dolog, mert ő elvileg Domenech egyik kedvence volt, olyankor is játszott a válogatottban, mikor mindenki más szerint formán kívül volt. Valamint az is érdekes, hogy a szóváltás még az első mexikói gól előtt történt. Akármi is a sztori, az egyértelmű, hogy ebben a csapatban valami nagyon szétment. Lehet, hogy minden.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.20. 08:31:53

@mistinguett: csodálkoztam/tunk, hogy félidőben cserélt domi, nem jellemző rá, talán, ha visszanézzük a statokat, nem is találunk ilyet.
őszintén megmondom, szeretem, ha alaki kemény pöcsű, mint most anelka, csak hülye hozzá, mert ha már kurvanyázik, azt megtehette volna egy alkalmasabb időpontban is, ez is mutatja, hogy szét van esve nicolas is meg a csapat is. reménykedhetünk a továbbjutásban, egy mehikkói siker meg egy francia 4es vuvuzela afrikának és ennyi, de aztán maradona fiai várnának ránk, nem tudom, hogy ennek a morálisan darabokra hullott csapatnak mi lenne jó....
@atlbilbaoo: sajnálom, hogy pont egy bilbao szurkoló nyilatkozik ilyen puritán módon. kicsit több tiszteletet biyente lizarazu-nak csak hogy ne menjünk messzire...!!!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.20. 19:16:40

Tudna valakiegy meccset mondani, amit az a fogalmatlan Anelka döntött el?


süti beállítások módosítása