Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Anyja neve!

2010.06.20. 20:13 - Bastille

Moliére-t egész biztos megihletné a francia labdarúgó válogatott. Négy évvel ezelőtti események kiváló tragédia alapot szolgáltattak volna a nagy francia drámaírónak, míg az idei vébé francia eseményei már a francia komédia világhírű fejezetei közé emelné Raymond Domenech legényeit. Ármány, dölyf, képmutatás, ideges színrelépés és a közelgő bukás, ami szerepelne ebben a műben. És bár az utolsó felvonás még várat magára, szinte mindenki tisztában van a végső eseményekkel.

Csodálkoztunk, hogy a cselszövés cserékben történő metódusát a Nagy Utált sosem lépi meg időben, most mégis a cselszövésben impotens Anelkát cserélte le szokatlanul korán, már a félidőben. Raymond, mi van veled, kérdezte kórusban a nép. A szokatlan esemény mégsem hozott szokatlan folytatást. Pedig ha tudtuk volna, hogy repkedő kurvanyák perzselik a francia öltözőt. Az pedig már mindennek a teteje, hogy mi tudjuk a legjobban, hogy milyen rohadt súlyos jogalapja van ezeknek a kurvanyáknak. Csak hát későn vagy korán jött, de nem jókor. Anelka, kérem az ellenőrződet, beírás, nyomás haza! 

 Az biztos, hogy a kurvanyát Anelkából az hozta ki, hogy sosem jut el hozzá a labda, maximum a levegőben a háta mögé és hát kábé 5-6 meccse ez megy, erőlködünk a Domenech által nagyrabecsült felállással és taktikával és semmi. Sétált le szünetre, baszta az ideg és megtört a francia lelke. De most mi lesz?

Bennem még mindig megvan az a perverz gondolat, hogy tovább kell jutni a csoportból. De muszáj mérlegelni a kínos leégés még kínosabb végével. De a rohadt életbe, ez egy vébé! Egy biztos, akármi lesz a vége, mindenki megtudta, hogy a Raymond semmilyen kispadra nem alkalmas, valószínű Magyarországra igazol a vébé után a Bohócligába, könnyen lehet, hogy Lothar, Larrson és Carew után az ő neve kerül fel a vidi.hu-a. 

Viszont az utolsó csoportmeccs a játékosok részéről a mindenmindegy alapon fog telni, Henry és talán Cissé is játékhoz juthat és a másik csoportmeccs kedvező alakulása akár még meglepetéssel is szolgálhat. De ikszeljenek le, nem bánjuk, csak érezzük azt, hogy Anelka felelőtlen, de mégis nagy súlyokat felszabadító bon mot-ja, a számomra már legendás kurvanyádja kicsit felpiszkálja a Kékeket és felszabadultan játszanak, akár még Raymond elképzeléseinek a pályán ellentmondva. Az utóbbi nagy pöcsösség lenne, az biztos. Kérdés, hogy ebben a játékrendszerben mit lehet kezdeni a nagy francia pöcsösséggel. Csak ne az legyen, hogy Henry végigjátsza a meccset Anelka helyett és nullanulla, senki és semmi.

Mindenesetre nekünk nincs más dolgunk, mint megköszönni Nicolas-nak, hogy felkavarta a francia csapat állóvizét. Induljunk el Raymond édesanyja által megjelölt új úton. Innen csókoltatjuk az anyukát, bárhol is van most és minden tiszteletünket neki ajánlva várjuk a francia csapat csodás feltámadását.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr692095127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgó Muki 2010.06.20. 21:36:24

Az egész ott lesz hiteltelen, hogy az Anelka az egyik főszereplő. Sosem volt érthető a sztárolása és hasonlóan gőgös mint Domenech. A bili már rég kiborult ő csak szart kente szét még jobban. Ez a VB nyilvánvalóan elúszott, hiszen hogyan hihetnénk, hogy ez a gólképtelen csapat négy gól különbséggel fogja verni Dél-Afrikát és eközben a Mexikó - Uruguay meccs nem lesz döntetlen. Sokkal nemesebb dolog lett volna, ha a játékosok összekapaszkodnak és a taktikai megbeszélést mondják le, hogy az általuk felvázolt rendszerben játsszon a csapat és így az utolsó meccsen maguk bizonyíthatnák be, hogy Domenech mindig is alkalmatlan volt posztjára. Ha nincs Zidane, már rég nem lenne kapitány.

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.20. 21:37:36

Ez most kezdett el kabaré lenni. Egy jól működő csapatnál a feszültségeket megfelelő módon, helyen kezelik. Domenech-ről most látszik milyen egy szar ember valójában. Itt van két példa.

Vieira: "Elfogadom Domenech döntését, hogy nem visz ki a VB-re, de ezt személyesen is elmondhatta volna, hogy ne a tv-ből tudjam meg"

Anelka utáni botrány: a játékosok bojkottálnak, hogy nem is tudatták velük, hogy mi fog történni.

Teljesen elveszett a fókusz, mert ebben a történetben mindig a csapat az első. Ebben a sztoriban a csapat csak mellékszereplő.

1kutya 2010.06.20. 22:48:45

ln csak azt nem értem, hogy a legutóbbi lebőgés után miért hagyták ezt a domenech-et (igen szándékosan kisbetűvel) a kispadon!

illetve nagyon sajnálom a jelenleg otthon ökölbe szorult szívvel vb-t néző íreket:(

tényleg a durva annyát az ilyeneknek (és ebben élen van a franci szövetség).

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.20. 23:52:05

@1kutya: Volt egy olyan pletyka, hogy szívesen elzavarták volna, csak a szerződése szerint akkor egy milkó euró végkielégítés illette volna.

Most nyilatkozott Franck Leboeuf meg Lizarazu az ügyben. Egyet értettek abban, hogy
1. ennél rosszabb időpontot nem lehetett volna választani a forradalomhoz;
2. olyan nincs, hogy egy csapat két nappal a nagy meccs előtt ne eddzen.
Lizarazunak feltették a kérdést, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy most a játékosok jól kidühöngik maguk, és kedden mégis véghezviszik a csodát. Visszakérdezett: mert valaki úgy gondolja, hogy ehhez Dél-Afrika partner lesz? Már biztos, hogy szervező országként nem jut tovább a csoportból, valaki esetleg úgy gondolja, hogy nem fog mindent megtenni azért, hogy legalább győzelemmel távozzon? Valószínűleg teljes erőbedobással készülnek a meccsre, míg a franciák azzal vannak elfoglalva, hogy keresik az árulót. Zuhanjon le a gép, és hagyjuk Laurent Blanc-t, hogy felépítsen egy új csapatot.
Hát, van némi igaza.

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.21. 01:01:53

@mistinguett:

Tisztítótűz, valamikor említettem. Csak azt nem gondoltam volna, hogy ennyire pusztító lesz.

Nézem-nézem közben ezt az Evra fiút, hát nem mondanám felelősségteljesnek, amit művel. Az egész "áruló"-dolgot ő indította el, majd lefilmezik, ahogy másodedzővel (Duverne) összebalhézik, mikor az megtudja, hogy itt jó francia szokáshoz méltóan sztrájk lesz, csak nem a jól bejáratott szakszervezet, hanem a teljes vállalat vonul el sziesztázni.

A vicces az egészben, hogy ez az egész immár csak a füstről szól. A lángot már senki nem látja.

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.21. 01:26:58

Három dolog jutott még eszembe, amolyan lapzártaként.

1. Evra ugye összebalhézott az erőnléti edzővel, aki azt sérelmezte heves reakcióval, hogy a csapat megtagadta az edzést. Eközben van egy nemzeti válogatott, akit megvádolnak, hogy technikailag, taktikailag és KÉK SZÍV-ileg impotens, nincs küzdés, elvész az akarat, majd a leglinkebb társuk kizárása után már az felkészülést segítő edzést (avagy több edzés=jobb teljesítmény) is megtagadják. Tetszik érteni a paradoxont?

2. Jean-Louis Valentin megmutatta mekkora tökei vannak egy ilyen helyzetben. A leggázabb reakció, amit erre válaszolni lehetett, még egy 8 éves zsíros hajú matekzseni is bátrabban küzd, ha fél tucat tanyasi süldő körbeveszi a tízórai szünetben.

3. Az "ügy" egyre inkább csorog át a francia közéletbe, miniszterek, nagykövetek nyilatkoznak, hogy remélik nem fog a társadalom hasonlítani erre a válogatottra. A másik félelem, hogy ha Anelka így inzultálja az edzőjét, vajon az iskolában hokizó arcok mit foghatnak fel ebből? Nem részletezném tovább, de ez a vita ahogy egyre átcsap az abszurdítás mocsarába, úgy csippenthetőek ki csak a hangos részletek és nem marad meg az kezdetbéli perspektíva. Szokásukhoz mérten ezen is gyorsan túl fognak lendülni, Blanc-nak pedig ha van egy kis esze, élesen el fogja választani magát ettől a hatalmi-fegyelmi-sportrendszerbéli-személyi (és egyre inkább terebélyesedő) problémától.

Ha lenne eutanázia, most mindenki lenyomná azt a gombot.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.21. 09:37:24

@Integető hajbókoló lufiember: Nyilván kifogásolható Evra hozzáállása is, de azt azért ne feledjük, hogy ezek focisták, nem diplomaták. Évek óta hírzárlat van a francia válogatott körül, évek óta hazudoznak a csapat jó moráljáról és felkészültségéről, most meg kiborult a bili. Ilyenkor az egyik legjózanabb dolog tabuk nélkül, őszintén beszélni. Evra sajtótájékoztatója ilyen volt, nyugodtan beszélt és józanul, mellébeszélés nélkül. Az erőnléti edzővel való veszekedés nyilván nonszensz, de egy ilyen helyzetben tényleg diplomatának kell lenni, hogy ne boruljon el az ember agya. Ami meg az árulózást illeti: időközben előkerült a történet egy másik verziója, mely szerint Anelka nem azt mondta, ami megjelent a L'Equipe címlapján, hanem azt, hogy "Húzz a picsába, csinálj, amit akarsz a béna rendszereddel". (www.lepost.fr/article/2010/06/21/2122371_ce-qu-aurait-vraiment-dit-anelka-a-domenech-raymond-et-son-systeme-de-merde.html )
Először maga Domcsi is azt nyilatkozta, hogy nem kell túlreagálni a dolgot, mert ez egy indulatos öltözői beszélgetés volt. El lehet képzelni: öltözőben vitatkoznak, mert nem megy a játék, Anelkának elborul az agya, leordítja az edzőt, másnap megjelenik a L'Equipe címlapján egy sokkal durvább sztori... naná, hogy felhúzza magát a csapat, és keresi az árulót: hónapok óta ekézi őket (persze joggal, de az más kérdés) a sajtó, most meg egy öltözői nyavalygást tálalnak teljesen elferdítve, aminek az a vége, hogy az FFF nyilvános bocsánatkérést követel Anelkától, aztán meg kirúgja. Én értem Evra reakcióját. Az más kérdés, hogy ez a reakció nem használ semmit, talán árt is (bár ebben a helyzetben mit árthat már?), de érteni értem.

oltarczy 2010.06.21. 10:49:05

remélem kiesik a csapat a picsába:)se csapat, se szép játék, lassan már henry sem vezsi a fáradtságot, hogy maradonát játszon....ez a lustaság mindennek a teteje:D...

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.21. 11:25:04

@mistinguett:

Nézd, aki eddig hazudozásból épített egy válogatottat ne lepődjön meg, ha az első esőre összecsuklik.

De ha abból indulunk ki amit írsz, akkor a dolog nyilván az FFF-nél csúszott el, de miért nem lehetett minden érintett megkérdezésével eljárni? Mondták volna azt, hogy "Anelka és Domenech között szóváltás történt, melyek nem a sajtóban visszaköszönő sorokkal azonos. A részletek az öltöző tagjaira vonatkoznak és úgy gondoljuk ezek a csapatmunka részei", aztán kimegy a két fél a sajtó elé és tisztázzák, hogy sajnálják, ha valami félreérthető volt. Nem ez történt.

Evra ott balfasz, hogy az FFF balfasz reakciójára olyan választ adott, ami gyakorlatilag legitimálja azt, amit Anelka tett. Nem a médiával fordult szembe, hanem a döntésnek fordított hátat. Tudta, hogy kifelé az megy, hogy Anelka keményen inzultálta Ray-t, majd a srác elnézést sem kért (vagy legalább tisztázta volna a helyzetet) és erre a válasz egy "munkabeszüntetés". Aki nem ismeri a részleteket, annak is csak az jön le, hogy a csapat Anelka (és annak minden döntése, tette) mögött áll.

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.21. 11:29:46

@mistinguett:

Annyira pedig nem védeném a kölyköket a sportdiplomáciai képességeik miatt - szinte kivétel nélkül az európai top-klubjaikban az első X évben olyan médiaszereplés-gyorstalpaló tréningeken vesznek részt, melyért mások milliókat fizetnek itt 5 éven keresztül.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.21. 12:08:53

@Integető hajbókoló lufiember: Ebben mondjuk lehet valami, nyilván kaptak ilyen irányú oktatást.

A csapat egyébként tényleg Anelka mögött van. Evrát megkérdezték a sajtótájékoztatón, hogy vannak-e a csapatban olyanok, akik szerint nem kellett volna Anelkát elzavarni, azt válaszolta, mindenki így gondolja. A legfőbb bajuk pedig az, hogy az FFF a megkérdezésük nélkül döntött. Ahelyett, hogy odamentek volna a válogatotthoz letisztázni a dolgot, arra hagyatkoztak, amit a sajtóból megtudtak.

Mindegy, ne ragozzuk. Ez egy nagyon durva, tragikomikus hisztiparádé, és végre rávilágít arra, hogy az FFF már-már valami maffiára emlékeztet. Az, hogy közben a brazil meccsen mit fúj össze a francia bíró, meg hogy Platini milyen ötlettel áll elő megint, már köretnek is kevés lassan. Sorsdöntő hetek-hónapok jönnek most a francia futballban. Vagy jön egy rendszerváltás, és a '98-asok átveszik az irányítást (ez Blanc kinevezésével voltaképpen már el is kezdődött), vagy nem, és akkor bármi lehet, teljes összeomlás is. Azért az durván jelzésértékű, hogy egyesek a kormánytól várnak segítséget, hogy az FFF nagyhalait kirobbantsák a helyükről.

smartdrive 2010.06.21. 17:53:13

"Az előző világbajnokságot követően visszavonult klasszis (Zidane) Patrice Evrával, Franck Ribéryvel, Thierry Henryval és William Gallasszal egyeztetett, akik Zidane tanácsát követve meg is győzték a szakvezetőt arról, hogy a francia csapat inkább 4-4-2-t játsszon, és Henry, illetve Mathieu Valbuena kerüljön be a kezdő tizenegybe.

Miután azonban Domenech megtudta, hogy mindezt Zidane javasolta a játékosoknak, visszakozott, és mégis inkább a megszokott 4-2-3-1-es felállást alkalmazta Mexikó ellen, Henry és Valbuena pedig maradt a kispadon."

hogy lehet valaki szakmailag és emberileg is ekkora SZAR?

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.21. 18:35:36

@smartdrive:

Urban legend.Zidane azóta nyilatkozta, hogy köze nem volt a dologhoz.

www.youtube.com/watch?v=4q_4lKN5Ni0

Ugyanebben elhatárolódott a bojkottól, szóval annak az összeesküvés-gyártó zsurnalisztának, aki ezt kitalálta muszáj valahogy beleszőnie még az UFO-kat vagy Isten népét...

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.21. 23:17:36

A francia lelke?

Amikor én tanultam, a franciák még fehérek voltak...

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.22. 09:32:26

@Hajrá, Fő- és Albánia!: Nem lehetne olyat, hogy most ideírod még tízszer, hogy büdös nigger franciák, és aztán elmész a picsába?


süti beállítások módosítása