Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

Domenech-Escalettes duett a közgyűlés előtt

2010.07.01. 13:33 - aprobuba

Címkék: bukás domenech escalettes

 

 

Szerdán tartották Raymond Domenech ex-kapitány és Jean-Pierre Escalettes lemondott szövetségi elnök meghallgatását a francia Közgyűlés Kulturális Bizottsága előtt. Az esemény eredetileg nyilvános lett volna, majd Domenech kérésére zárt kapus mérkőzést terveztek a Parlamentben. Ám az UMP egyik képviselője, Lionel Tardy szerette volna elnyerni az év bloggere és legjobb arc politikusa címet, és twitterén élőben közvetített a zárt tárgyalásról, egészen addig, míg piros lappal ki nem állították és ki kellett kapcsolnia laptopját.

Escalettes, a bukott és megtört elnök elkényeztetett és romlott kölyköknek nevezte a francia válogatott labdarúgóit, korlátolt embereknek, akikkel szemben a buszban (az edzésbojkott előtt) olyan falba ütközött, mint még soha futballkarrierje 50 éve alatt.

Domenech szerint az Équipe által kirobbantott Anelka-botrány mindent felkavart. „A szankció szükséges volt, megmutattuk a fiataloknak, hogy vannak elvek, amelyeket tisztelni kell.” De a csapatot nem büntette a bojkott miatt. ”Ez egy új generáció, amelyet nehezen értek meg.” Ezt láthattuk az egész vb alatt... „Valóban hiányzott belőlem a tekintély, minden eszközt bevetettem, kivéve az erőt.” Ezen kívül beismerte, hogy követett el hibákat a játékosok válogatásánál is. Az intelligens megoldások mestere Dél-Afrika elleni találkozó után elmaradt kézfogásról pedig annyit mondott, így „ünnepelte” azt, amit a tréner nyilatkozott Thierry Henry Írország elleni kezezésével kapcsolatban.

2016-ig nagyon össze kell kapniuk magukat a Kékeknek, hiszen a több milliárd eurós befektetést jelentő franciaországi Eb-n újra nagyon kellene alkotniuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr662123093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.01. 18:43:24

Leiter Jakab szót kér:

Az említett Közgyűlés az nem más, mint maga a Parlament, amelynek felsőháza pedig a Szenátus. Az említett két úriember a Parlament kulturális ügyekért felelős bizottsága előtt stand-upolt, ülve.

A tartalom pedig vállalhatatlan, Domenech maszatolásától kezdve minden játékos nyilatkozatáig.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.03. 23:11:57

Az imént hallgattam meg Thuram interjúját, amit tanácsadóként fogalmazott meg a Bizottságnak, ha megtalálom a felvételt, felrakom ide.

Szerinte Evrát el kellene tiltani "örökre" a válogatottól; Abidal-nak megmondta telefonban, hogy ha rajta múlna, nem játszana többet; ez a lépés nem elkényeztetett "bandafőnökök" miatt volt, hanem egyszerűen, mert hülyék (stupide) voltak, ezért épp itt az ideje szembesíteni őket a téves döntésükkel; szerinte a döntéshozók, tehát Domenech és Escalettes vállalták a felelősséget, most a fiúkon a sor, hogy felálljanak és ne maszatoljanak többé. Szerinte a játékosok megfeledkezdtek arról a kisgyerekről, aki vasárnaponként fogta a cókmókját és ment játszani, avagy a saját lelkiismeretükről. Nagyon tisztán fogalmazta meg Thuram, kiváncsi vagyok reagálnak-e erre a játékosok.

Blanc kedden fog tartani sajtótájékoztatót.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.03. 23:27:44

Ez óriásLOL. 2008-as anyag, az M6 csatorna 100% Foot műsora, műsorvezetőként az ekkor még nem Mrs. Domenech.

www.youtube.com/watch?v=eqc2ky16nKM

A videóban azt boncolgatják, hogy a francia-román meccsen kiragadott 1 percben mi történt a támadásépítés címen. A végén a konklúzió: "ez a csapat elfelejtett támadni". Elképesztő, hogy két évvel később, nem, hogy ugyanott tartanak, de még egy morális válságot is magukra húztak :)

Ínyenceknek kötelező, szerintem vicces.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.03. 23:44:31

Gyenge minőségben, de itt a Thuram videó, a spam-elést pedig befejeztem mára. :)

www.youtube.com/watch?v=ElN3QOMV_FM

bsteve 2010.07.04. 08:31:38

Amíg ezek összekapják magukat, addig kacagjatok: gorillák és tehenek a pályán: :)

egy focis továbbküldősben kaptam:

www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8

robot_ 2010.07.09. 20:59:38

OOOO te jo eg. de reg volt mar hogy bent voltak a franciak, es ezt most nem gunybol mondom... en aztan nem voltam es nem is leszek soha francia szurkolo, de ezek a budos taho spanyol szurkolok megrühelltetik velem azt a csapatot meg akkor is ha mondjuk el akarnám fogadni hogy jók, különösebb szimpátia vagy unszimpátia nélkül...
Apropó. Itt lesznek posztok sűrűn akkor is ha nem lesz VB?

missee 2010.07.10. 10:35:29

aprobuba!
Nagyon bírtam ezt a blogot, nem akarod folytatni? Szerintem többen is szeretnék... :)

aprobuba 2010.07.10. 11:25:45

@missee: Folytassuk? Ha szeretnétek, lehet! :)
Most még terveztem posztokat, összefoglalva a történéseket, de követhetjük az eseményeket a továbbiakban is.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.11. 12:28:42

Én amúgy is követem, így ha fórumozó, vagy egyéb minőségben tudok szolgálni, állok elébe. :)

slickfh 2010.07.11. 12:49:02

@aprobuba: nehogy már ez a blog előbb haljon be, mint a digóké, ők pedig folytatják, sz'al keep it up.

Integető hajbókoló lufiember 2010.07.14. 14:10:24

Na akkor lesz folytatás? Most épp azon csámcsogok, hogy a FIFA új világranglistája szerint 21. a kakasválogatott. Huszonegyedik.


süti beállítások módosítása