Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

Új hullám

2010.08.05. 12:34 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: lista 2012 blanc barátságos

Kihirdette keretét Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitánya az augusztus 11.-i Norvégia elleni mérközésre.

KAPUSOK: Ruffier (Monaco), Douchez (Rennes)
VÉDŐK: Fanni (Rennes), Rami (Lille), Mexes (AS Roma), Sakho (PSG), Trémoulinas (Bordeaux), Cissokho (Lyon), Debuchy (Lille).
KÖZÉPPÁLYÁSOK: L.Diarra (Real Madrid), M. Sissoko (Toulouse), M'vila (Rennes), Nasri (Arsenal), Cabaye (Lille), N'Zogbia (Wigan), Matuidi (Saint-Etienne).
TÁMADÓK: Ben Arfa (Marseille), Benzema (Real Madrid), Rémy (Nice), Briand (Lyon), Ménez (AS Roma), Hoarau (PSG).

A továbbiakban Blanc nyilatkozatából olvasható néhány gyorsfordított szösszenet, a vége felé lesz pár érdekes gondolat.

Általánosságban a listáról

"A lista meglehetősen Ligue 1-es. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a külföldi bajnokságok később kezdődnek el, ráadásul a norvégok elleni meccsen 6-ot lehet csak cserélni, így 5 játékosom 90 percet fog játszani. Fontosnak tartom, hogy a felkészülésben jól haladó játékosok kapjanak meghívót. Remélem, hogy akik most meghívót kaptak megtisztelve és büszkeséggel telve érzik magukat. Győzni megyünk Osloba. A játékosoké a terep, hogy bizonyítsanak."

Benzemáról
"Karim része a csapat magjának, nagy jövő előtt áll, még ha tudom is, hogy nincs a legmegfelelőbb állapotban sem fizikailag, sem mentálisan. Nem érdekelnek a magánéleti problémái."

Anelkáról
"Olvastam a legújabb nyilatkozatait, ő is tudja milyen hatással volt az ügyre. Egyelőre nincs új elem, ami miatt kizárhatnám a válogatottból."

A védelemről
"Beszéltem Mexes-szel és ő is tudja, hogy egy lehetőséget már elszalasztott. Messze nem azt az arcát mutatta, amelyet az olasz bajnokságban. Tudom, hogy minden képessége megvan, hogy oszlopos tagja legyen a védelemnek, remélem meg fogja ragadni az alkalmat."

A csapatkapitányi szalagról
"Kevés tapasztalt játékosom van, így lehet találgatni. Kevés mozgásterem van ilyen szempontból. Már most szeretném elmondani, hogy az első meccsek alkalmából különböző csékái lehetnek a csapatnak."

Az először behívottakról
"Tremoulinas 2 éve a legmagasabb szinten játszik. Érdekes a fejlődése, még ha a balhátvéd posztján elég jól is állunk. Fontos volt, hogy behívjunk új fiatalokat, hogy lendületet adjanak a csapatnak. Sakho is egy érdekes játékos, stabil kezdő, bal lábas, ráadásul ismerem a posztját, van tapasztalatom. Sok mindent meg tudunk majd osztani egymással. Hoarau új profilt hozhat a csatársorba, magas, erős, ügyes a labdával. Ménez nagyon fiatalon nyert el trófeákat. Az ő generációja tele van tehetséggel. Az évek során érettebb lett a játéka, végre folytonosságot is láthatunk tőle Rómában. Igazi csapatjátékos, aki előtt nagy jövő áll, így érdemes lesz őt közelről figyelni."

A dél-afrikai történésekről
"Ami ott történt, azt soha nem fogjuk tudni kiradírozni. Ha ezt szankcionálni akarjuk, nagyon óvatosnak kell lenni. Azért lettem szövetségi kapitány, hogy elérjem a célomat. Ehhez viszont szeretnék minden lehetőséget megragadni. Nem teszek semmi drámait, ami káros lehet 2012-re nézve. Az egyetlen dolog, amivel túlléphetünk Dél-Afrika fájó emlékén az, ha nyerünk."

Munkamódszerekről a Ligue 1 edzőivel
"Ha a stábból valaki elmegy játékosmegfigyelésre egy mérkőzésre, az edzőt kivétel nélkül előre értesíteni fogjuk, hogy a meccsek után találkozhassanak. Az eddigi gyakorlat sem volt rossz, de amikor egy megfigyelő 2 percre összefut az edzővel a játékoskijáróban, azzal nem megyünk semmire. Nekem információra van szükségem, mivel a játékosok kevés ideig állnak rendelkezésre, ezért fontos, hogy legalább negyed órára, vagy egy ebéd erejéig le tudjunk ülni az edzőkkel. A lényeg, hogy professzionális módon történjen."

Munkamódszerektől a játékosokkal
"Amikor 10 napos összejöveteleink lesznek, mindig lesz egy-egy nap, amikor egy híres válogatott játékosra fogjuk szentelni a napot, aki támogatni fogja mondandómat és a fiatalok felé segít megértetni, hogy a válogatott mennyire fontos dolog. Volt játékosokról van szó, akik nagy klubokban játszottak és akiknek a válogatottság merőben változtatta meg az életét. Nemcsak világbajnokokról beszélek! A lényeg, hogy dialógus alakuljon ki, a hangsúly pedig a válogatotton legyen. Ezek az emberek átadhatnak valamit a jövő generációinak a bennük rejlő válogatott képéről. Szeptemberben elkezdjük."

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr222200636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Űrodüsszeia (2010, Dél-Afrika) 2010.08.05. 17:03:35

 "...ez olyan, mint megérinteni az eget." (Diego Maradona) Mély hangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: megvan a világbajnok. És bár az oddsok alapján a span...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.05. 18:39:55

na ez a fiatalítás, sanyi bá, elég szimpatikus szavak, játékosok meg a keret...ebből csak jó sülhet ki, külön várom a római menez-t, meg a mexes, tremoulinas fémjelezte védelmet! hajrá blanc!!!

biohouse 2010.08.05. 18:45:53

Legalább 10 megint afrofranc, ez nem megújulás. Franciákat a nemzeti válogatottba! Blanc : nomen est omen!

biohouse 2010.08.06. 07:31:52

Ettori - Amoros, Janvion, Bossis, Tigana - Trésor, Genghini (52. Battiston, 62. López), Giresse, Platini - Rocheteau, Six

Szimpatikus francia csapat.

biohouse 2010.08.06. 07:39:02

Barthez - Thuram, Leboeuf, Desailly, Lizarazu - Karembeu (Boghossian 57.), Deschamps, Djorkaeff (Vieira 76.), Petit, Zidane - Guivarc'h (Dugarry 66.)
Még ez is szimpatikus.


süti beállítások módosítása