Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

Revü (Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina)

2010.09.08. 13:49 - Integető hajbókoló lufiember

Laurent Blanc és fiainak a legváratlanabb helyzetben sikerült igazolnia a "Három a magyar gall igazság" című népi bölcseletet, ezzel csillaptíva néhány sajátos vitakultúrájú rádióműrsor kedélyeit és megakadályozva egy harmadik világégés eljöttét. Egy lendületes norvég kirándulás, egy tapogatózós és balszerencsés fehérorosz selejtező után most a bosnyákok ellen mutatta meg a francia válogatott kiben is csörgedezik a kék vér. Az utóbbi egy hét teljesítményét csak evolúciójában és tízezer láb magas balkonról érdemes követni, elvégre két piszkosul fontos meccs és meccsek közti piszkos fontoskodásokat tudhat maga mögött az új francia csapatkezdemény. A összesített válogatottszám 20 főre vetítve még mindig 150 körül mozog, így minden élmény, szó és javaslat tripla figyelmet és memóriát üzemeltet, minden kamera és riporteri mikrofon pedig kvadrupla annyi stresszt és fejtörést okoz, mikor meg kell válaszolni N-edjére, hogy akkor az éktársaddal most apa-fia, vagy tesók közti a viszony, meg amúgyis mit gondolsz a múlt hagyatékáról, mindezt a dél-afrikai poszttraumatikus történések vizsgálatában, minimum 4 oldalban.

Ex-Szovjetúnió

A fehéroroszok elleni meccs egy jó tükör-sztori volt arról, hogy az ember rábökjön milyen hiányosságokkal is küzd ez az embriónyi életű csoport: instabil és eltévelyedett csatárok, fiatal vállakon elhelyezett tonnasúlyú elvárások, védelemfogalmi hibák, zsebkendőnyi területeken kristoni adottságokkal lefordulni egy masszívan, okosan, de legfőképp alacsonyan védekező bielorusz retesz ellen. Meg is lett a böjtje, a koncentráció lankadt, a kihagyott helyzetek megbosszúlták magukat. Blanc a lefújás után igyekezett pozitív maradni, de kiemelte a naív és hollywood-i hozzáállást, majd taktikáját piros szigszalaggal ragasztotta ki az emberek fejébe: ha egyszer azt mondja, hogy vannak magas játékosaink, akkor mi heréért kell kis szögleteket rúgni?! Ilyen és ehhez hasonló intelmek mellett vágtak neki a bosnyák katlannak.

Ex-Jugoszlávia


És itt jön valami, amit nehéz a téri-idő kontínuumban elhelyezni. Blanc ezt nyilatkozta a boszniai meccs előtt: "A cél az, hogy megizmosítsuk a középpályánkat, mert rendkívül jól játszó csapattal állunk szemben, így a játék szépsége másodlagos. El kell érnünk, hogy kontrákban meglephessük őket". A felállás ennek megfelelően változott is, Alou Diarra, a bordeaux-i kedvenc és látens csapatkapitány végre kezdő lett, egy bástyával megerősítve az inkább alacsony futókból álló sereget. És mi történt? A bosnyákok, meglepő módon teljesen átadták a kezdeményezést, félpályájukig visszahúzódtak, és még érhtetetlenebbül labdaszerzéskor nem volt sem egy Salihamidzic, sem egy Dombi Tibi, aki kihasználta volna, hogy Ramiék feljebb tolódtak, maguk mögött hagyva a bosnyák ugart. A Kékek ezzel szemben bátran tették, mit megkövetelt a L'Équipe, teljesen megérdemelt módon arattak kettő nyuszis sikert. (Lelkünket pedig melegséggel tölti el, hogy Benzema olvassa blogunkat).

Seregszemle

Blanc-nál ki lehet emelni egyéni teljesítményeket, de mögötte ott bújik szorosan a csapatrészekben való gondolkodás. A feltétlen bizalommal megáldott Sagna-Rami-Mexes-Clichy tengelyből Sagna lóg ki, mint a vízvezetékszerelő vájata, ostorozható is a rossz ütemű felfutások és pontatlan beadások miatt. Clichy a bosnyákok elleni meccsre összeszedte magát és kiegyensúlyozottan mozgott a bal folyosója északi-déli része között. A nagy talány mégis a két betonalapnak szuggerált, egyelőre inkább cementesen porladozó belső védők - különösen Mexes-en múlthat sokak tippmixe. A középpályán griffmadár teljesítményt mutatott Diaby, miközben M'Vila továbbra is az ár-érték arány legjobb kvóciense, meglepő módon mégis Malouda az, aki nem találja a helyét a vonal mellől befelé cselezve. Szót érdemel még Valbuena lendülete és Benzema új dimenziója, Gameiro pedig 10 perc alatt több fineszt mutatott, mint Steve Marlet valaha.

Blanc töredék-nyilatkozata:

A fehérorosz meccs után azt mondtam a fiúknak milyen kár, hogy nem tudták konkrétizálni a helyzeteiket. A bosnyákok ellen szerencsére ezt nem mondhattam. Egy pont volt a célunk, mégis kettővel többet hoztunk el, ez nagy elégedettséggel tölt el minket. Olvastam a meccset megelőzően, hogy "katasztrofális" teljesítményt nyújtottunk. Nos, most ha nem is voltunk "fantsztikusak", azt gondolom ezzel a győzelemmel valami nagyon jó veheti kezdetét.

Ha nem is a feltétel nélküli optimizmus mondatja velünk, de joggal gondolható, hogy a fehérorosz pofon a lehető legjobbkor érkezett, lökést adva ennek egy felszívottabb, bátrabb és éhesebb csapatnak. Bizalomra adhat továbbá okot, hogy várhatóan Toulalan, Ribéry, Gourcuff és Nasri ha most mással nem, tapasztalatukkal a visszatérőek között lesznek az október 9.-i románok elleni meccsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr282280272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.08. 17:24:09

Szerintem nem kell Toulalan, Ribéry is csak akkor, ha jó formában van.

A fehérorosz meccset nem láttam, a tegnapit viszont igen. Szerintem egész meggyőzőek voltak, ez a 4-3-3-szerű felállás viszonylag veszélyesnek tűnik, de azért annyit hozzá kell tenni, hogy a mezőnyfölény még mindig elég meddő egy csomószor. Benzema gólja szerintem egy acélosabb védelemmel szemben nem sikerülhetett volna. Hat méterre a kaputól, három védő között így visszahúzni a labdát, majd még kapura fordulni, és egy védőn keresztül ellőni... azért ennek egy komoly védelemmel szemben nem volna szabad előfordulnia. És hát a második gól is elég ügyetlenke volt.
Most lehet, hogy ezzel megjött a "déclic", és mostantól kezdve jönnek a gólok, de szerintem a franciáknak változatlanul az a legnagyobb bajuk, hogy a mezőnyfölényüket nem tudják biztos lábbal gólra váltani. Én félidőben úgy gondoltam, hogy ha a dolog nem változik, a 60. percben be kell hozni valakit, aki felturbózhatja a támadásokat, de Blanc nem változtatott. Most vagy okosabb, mint én, és tudta, hogy elég ez a támadójáték, és előbb-utóbb megjön a gól, vagy nem volt ötlete, hogy mivel (kivel) turbózzon, és akkor az nem jó jel.
Viszont az tény, hogy hosszú ideje nem nyert ilyen megérdemelten és magabiztosan a francia válogatott.

Viszont még valami: jól láttam, hogy a meccs után közvetlenül Blanc leb.szta Benzemát a kihagyott ziccerért? Talán az egy kicsit túl szigorú volt, megvárhatta volna az öltöző kameráktól mentes lágy ölét.

Integető hajbókoló lufiember 2010.09.08. 18:05:19

Pontokba szedem, mert több jó kérdést felvetsz:

1. Toulalan-ék nagy rejtély nekem is, nem hiába írtam "ha most mással nem, tapasztalatukkal" jönnek vissza. Nem ismerem a tagot, de Toulalan-ról mindig is egy kellemetlen ember képe él bennem, aki acsarkodik arra, aki kritizálja, végzi a kulimunkát, mégsem harmonikus az a játék, amiben ő van. Ribéry erkölcsileg ásta el magát nálam, elég csak a ribire vagy a buszos sztori reggelére gondolni. Abidal jöhet még szóba, ha Clichy nem lép sürgősen 3 lépcsőfokot előre.

2. A bosnyákok kritikán aluliak voltak, mindenben, hírnevükhöz méltatlanul ficánkoltak és Benzema gólja tényleg hű képest fest erről. (Egy Pjanic szabadrúgás volt a veszély, összvissz.) Épp ezért nem szabad túlértékelni ezt, mert francia oldalon egyáltalán nem voltak brilliáns megoldások, Benzema és Valbuena talán, de ott inkább a védelem meddőségének köszönhető. Én ezzel a déclic-kel még várnék.

3. Blanc-nak érdekes megoldásai vannak. Az említett hórihorgas fejelők szembeköpése a kis szögleteknél most vagy tudatos volt (nem érteni), vagy nem követték az utasítást (és akkor itt gondok vannak). Aztán ott van a meccs előtti nyilatkozata a kontrákról...Tehát taktikailag van miért kételkedni, még ha egy tűzokádó bosznia ellen érthető is volt, hogy belevitt egy kis fizikumot a középpályára. Egy kicsit azt érzem továbbra is vár a teljes keretre, addig megél abból, ami van.

4. A Benzemás beszólást nagyon jól láttad, a mai sajttájon erre rá is kérdeztek, hogy kicsit erősen fogalmazott, de ezzel csak rá akart világítani milyen sok helyzete volt+legközelebb nem lesz ennyi. Tehát jószándékból és a sok helyzet tudatában mondta. :)

2010.09.08. 20:54:19

@Integető hajbókoló lufiember: Nagyjából egyet értünk, és Blanc szerintem is furcsán kezel bizonyos helyzeteket. A kis szögletek biztosan begyakorolt figurák akarnak lenni szerintem, csak nem értem, minek. Mondjuk az igaz, hogy zavarhatják az ellenfelet, amolyan elterelő hadműveletként, tegnap is, mikor végül váratlanul beívelték, Mexes vagy melyik rögtön helyzetbe került. Gondolom, ehhez annak is lehet köze, hogy a védelem ráhúzódott egy kicsit a kis szögletre.
Benzema meg... a Realban is szenvedett tavaly, olyan volt ott C. Ronaldo mellett, mint egy tehetséges alsós, aki ujjong, hogy a felsősökkel játszhat, és azt lesi, hogy a suli bikája mikor dicséri meg egy ügyes passzért. Én biztos vagyok benne, hogy nem találja a helyét, ez a gól remek önbizalom-növelő lehetőség volt neki, szerintem mindenképp kár elrontani a kedvét azzal, hogy oké, de ennél több kell.

De valószínűleg az van, amit mondasz: Blanc várja a nagyokat. Csak nehogy ezt a nagyok is megérezzék...


süti beállítások módosítása