Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribéry (8) ribery (1) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Új keret, régi nevek

2010.09.30. 15:33 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: lista románia luxemburg

Président következetes. Eképp foglalható össze a Románia és Luxemburg ellen összetrombitált keret, hisz a meglepetés emberek nem túlságosan meglepetések és csak a stefániai tüzijátékos, Dimitri Payet és a visszatérő Yohan Gourcuff a két új arc a csapatban. Újra harci készenlétben Nasri, távolodók között Menez és Saha.

KAPUSOK: Carrasso, Lloris, Mandanda
VÉDŐK: Clichy, Mexès, Rami, Sagna, Sakho, Trémoulinas
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Diaby, A.Diarra, L.Diarra, M'Vila, Malouda, Gourcuff, Matuidi, Nasri, Valbuena
TÁMADÓK: Benzema, Gameiro, Hoarau, Rémy, Payet.

Kapitányi értekezés következik, balfék újságírókkal és jordanista gondolatokkal.

Egy kis fricska az elejére
Árulják el nekem hogy van az, hogy három nap alatt eljutunk a pesszimista újság-főcímektől a reményteljes hangulatúakig? Ez történt velünk. Ilyen most a légkör. Változtatni kell azon a dinamikán, melyben vagyunk és ezen az eredmények fognak segíteni. Ha az eredmények rosszak, mint a fehéroroszok ellen, nem kell katasztrófát kiáltani. Mint ahogy nem szabad eufóriába esnünk rögtön az elején. Ha minden egyes összejövetelnél kicseréljük a játékosokat, hogyan akarunk csapatot építeni? Lehetetlen. Nem e logika mentén haladok.

Dinnyemag, keménymag
Fontos, hogy legyen egy mag. 1994 után, amikor elbuktuk az amerikai tornát, újra kellett építkeznünk. Két évbe telt. Tudjuk azt is milyen eredményeink voltak két évvel később. A jelenlegi keretből ismernek 15-16 nevet, a többi játékos esetében a pillanatnyi forma döntött. A legnehezebb egy válogatottnál, hogy úgy viselkedjen, mint egy klub. Építkezünk. Nem fogok egyet legyinteni a varázspálcámmal, ez nem így megy. Tanulunk, ismerkedünk.

A jelenlévőkről
Payet jelenléte nem volt egyértelmű. Kirobbanó formában van, fiatal, úgy gondoltam itt az idő, hogy megismerje a csoportunkat. A sorsa a kezében van, ha ki akarja harcolni a helyét. Yoann (Gourcuff) egy olyan klub tagja, amely nehéz időszakon megy keresztül, de ismerem őt a Bordeaux-ból, tudom mire képes. Hogy milyen párost alkotna Nasrival? Bár nem ugyanazon a poszton játszanak, érdekes megoldás lehet, de egyelőre nem célom összehozni őket, hanem a lehető legtöbb pontot elhozni. M'Vila nagyon jó visszajelzés volt, de 3 válogatottság után nem lehet kijelenteni, hogy megvetette volna a lábát. Továbbra is azt akarom, hogy jól teljesítsen. Nem szabad, hogy megüljön a babérjain, ezt minden játékosnak tudnia kell. Benzemának minden tehetsége megvan ahhoz, hogy többet játsszon a Real-nál. Beszélgettem az edzőjével és egyetért velem. A teljesítménye majd tükröt tart számára. Bosznia ellen kicsit szkeptikus voltam. Utána viszont megmutatta, hogy képes gólt lőni a válogatottban. Bízzunk benne.

Tiki-taka, taktika
A legutóbbi felállásunkat (4-3-3-a szerk.) a kényszer szülte. Boszniában nagyon hatékonyak voltunk. A Real az Auxerre ellen három olyan középpályást is bevetett, aki bár tehette volna, mégsem a 10-es helyén játszott. Semmi sem kényszerít, hogy irányító középpályásokkal játsszak. Samir és Yohan betölthetik ezt a szerepet. Érdekes hétnek nézünk elébe. Szombaton majd döntünk.

A távolmaradókról
Toulalan? Visszatért eredeti védekező középpályás posztjára. A játékunkban vannak olyan szektorok, ahol több opciónk és biztos pontunk van. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll. A játékosok dolga, hogy klubjukban kezdők legyenek. Jérémy tapasztalata vitathatatlan, de nem lehet elmenni olyan fiatal játékosok mellett, akik teljesítménye számomra több, mint meggyőző. Meneznél döntenem kellett. A Rómában nem stabil kezdő, de továbbra is  tehetséges fiatalnak tartom. Nem szabad kudarcként felfognia, hogy most nincs itt, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra köszönthetjük köreinkban. Ben Arfa? Egyesek olyan döntéseket hoztak, melyek nem váltak előnyükre rövid távon. Ha újra elkapják a fonalat, itt lesznek köztünk. Hatem-et közelről figyeljük, egyelőre örülök annak, hogy talált klubot magának.

A nap filozófiai tézise
Michael Jordan mondotta: a tehetség elég ahhoz, hogy meccseket nyerj, a csapatszellemmel viszont trófeákat hódíthatsz el. Ezzel teljesen egyetértek. - mondta Blanc - Ugyanez igaz a futballra is.

A legostobább újságírói kérdés EVER
"Laurent, mivel mostanában számtalan tüntetés zajlik az utcákon, nem gondolja, hogy ez ötleteket adhat a játékosoknak?" - Blanc díjnyertes arckifejezéssel nem válaszolta meg a kérdést.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr622334845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása