Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Átigazolási válogatott

2011.08.18. 21:49 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: filo

Közeli helyeken, dombokon, hegyeken át vezet a focista karrierútja, melyet számos akadály, kihívás, bánat és jutalom bélel jobbról-balról. Most összeszedtük egy csokorba a francia válogatott potenciális játékosainak nyári átigazolásait, csakhogy mivel erről írni rémunalmas, igyekszünk feltárni a mögöttes okokat és belőni ki-milyen 2011/2012-es idényt fog zárni. 

Alou Diarra (Girondin Bordeaux – Marseille)

Modellalkat és Vieira-pótlék, játszott világbajnoki döntőt és Laurent Blanc pillére volt a bordeaux-i évek alatt, Alou Diarra egy sokat látott srác, aki valamiért nehezen veti meg a lábát a válogatottban. Csapatkapitányi karszalagot ugyan már kapott és ha izmos középpályára van szükség, tuti malterként vetik be M’Vila/Martin/Diaby/Nasri mellé. A jelenlegi Bordeaux már árnyéka önmagának, 30 évesen pedig itt a remek alkalom egy jutalomjátékra.

Üveggömb: A tehetséges Mr. Edouard Cissé után végre van egy ütközője a marseille-i középpályának, a BL-negyeddöntő utáni búcsút követően stabil kezdő lesz a Kékeknél. 

Adil Rami (OSC Lille – Valencia CF)

Modellalkat és meleg-kedvenc, a zselé és fülbevaló pont annyira vesznek el testi fölényének komolyságából, mint állandó vigyora és kicsit pösze beszéde. Ha volt egy vezéregyénisége a tavalyi Lille-nek, akkor ő közöttük volt, káromkodott élőben, ha kellett és még a csigolyáját sem kímélte, ha a 91. percben ollózva akart gólt szerezni. A legjobb alkalom az európai turnéhoz, ráadásul a spanyol foci fekszik neki, csak győzzék elkezdeni a bajnokságot!

Üveggömb: a denevér-drukker mediterrán B-közép először nem sírja vissza Ayalát, EPIC meccset játszik a Copa del Rey elődöntőben a Barca ellen és mellette a balhátvéd Mathieu-t is behívják a válogatottba. 

Philippe Mexes (AS Roma – AC Milan)

Berlusconi kétségbeesésében már kilátásba helyezte, hogy japán bionikus robotot gyártó céggel vegye fel a kapcsolatot, mellékelve Nesta testnedveit, amikor rájött, hogy sérült játékos piaci értéke mindig olcsóbb, a jó öreg Philou képességeit pedig nem kell bemutatni a Calcion felnőtteknek.

Üveggömb: évközben 3 meccs eltiltást kap, amiért tarkón rúgja saját csapattársát (vajon kit?) az Anderlecht elleni meccs közben, de ezt leszámítva klasszis teljesítménnyel visszakerül a válogatott kezdőjébe. 

Gael Clichy (Arsenal FC – Manchester City)

A londoni arisztokrata edzőnél már csak a manchesteri olajfontok voltak vonzóbbak Gael-nek, aki talán az új környezet miatt, talán a fásultság, vagy Fabregas elengedése folytán úgy gondolta ideje elhagyni a süllyedő hajót.

Üveggömb: Zsirkov átveszi a helyét évközben, Blanc 2011 elején Evra mellett teszi le végleges voksát, utódja pedig a remeklő Mathieu lesz.

Kevin Gameiro (FC Lorient – Paris Saint-Germain)

Gourcuff-papa keltetőjét otthagyni számára most volt a legalkalmasabb és szerencsére - bár paradoxon -, mégsem a mohóság repítette a fővárosba, hanem a remény, hogy egy minőségileg felduzzasztott keretben juthat kulcsszerephez. Nameg a piros-kék szív.

Üveggömb: Az Európa-Liga legnagyobb felfedezettje lesz, de sajnos a Dortmund erősebb ellenfél, pláne, ha Pastore agya akkor durran el, amikor a leginkább szükség lenne rá. 

Dimitri Payet (AS Saint-Étienne – OSC Lille)

Talán az első olyan csapat régóta a francia bajnokságban, aki az aranyérem után elengedte kulcsembereinek egy részét, mégis mindent megtett a pótlásukért. Payet így csöppent a Gervinho-utáni légüres térbe, ahol rengeteg alkalma lesz brillírozni, már csak Rudi Garcia tockosait kell megszoknia BL-szünetekben.

Üveggömb: Megilletődött bajnokok-ligája sorozat, lendületes európa-liga, de így is csak a cserepad marad Blanc keretében. 

Blaise Matuidi (AS Saint-Étienne – Paris Saint-Germain)

Blanc nagyon hisz benne, ha a középpálya, vagy a szárnyak megerősítéséről van szó, várhatóan sosem lesz alapember a válogatottban, de irgalmatlan szorgosan fog robotolni a fővárosiaknál. Makélélé elégedetten mosolyog.

Üveggömb: Kiegyensúlyozott idény apró sérülésekkel, 2012-ben benne lesz a bő 23-as keretben. 

Jérémy Menez (AS Roma – Paris Saint-Germain)

Generációjának túlélő tagja, sokszor rezgett a léc Sochaux fenegyereke alatt. Mivel Luis Enrique az elején megmondta, hogy „Figlio di puta madre”, jobbnak talált egy olyan helyet keresni, ahol megfizetik és még játszani is lehet. Párizs kapóra jött.

Üveggömb: Kombouaré leváltásáig csak vergődik, de Ancelotti megtalálja az igazi szerepkörét és a válogatottban felveszi Ribéry-vel a versenyt a 7-es mezért. 

Yohan Cabaye (OSC Lille – Newcastle United)

Valami biztos van észak-angliában, amiért úgy találta, hogy érdemes Bernard Fához csatlakoznia, de még nem jöttünk rá, hogy mi, elvégre egy Premiershipből feljutott csapatról van szó, ami akkor is 4-4-2-ben játszik, ha már csak 9 játékos van a pályán.

Üveggömb: Joey Barton korrepetálása folytán 2 piros lap évközben és enervált szereplés kék mezben. 

Charles N’Zogbia (Wigan Athletic – Aston Villa)

Tiszta, korrekt, no comment. Az egyik legésszerűbb döntés.

Üveggömb: Év végén bérelt 5. hely a bajnokságban és stabil tűzhöz való közelség minden kerethirdetéskor. 

Érdemes még két kategóriát megemlítenünk: a visszakacsintók vagy ágáskodók csoportját, valamint a potenciális eligazolókat

Előbbinél kitűnik a nagy csinnadrattával Lazioba igazolt , karrierjét most már szögletre mentő Djibril Cissé, akit előreláthatólag sajnos 5 meccs gólsterilitás után banánokkal dobál meg a 64SPQR szurkolói csoport, ekkor jelentkezik érte az Evian Thonon Gaillard. A még mindig csak 27 éves Jérémy Toulalan olyannyira gyatrán kommunikált és focizott a tavalyi VB után, hogy maradandó agykárosodottnak tűnik, talán a Malaga Csernus doktora fog tudni kezdeni vele valamit. Említsük még meg Stéphane Ruffier kapus nevét, aki Laurent Blanc első meccsén ott volt a kezdőben és most valami félreértés folytán Jérémy Janot helyére került a Saint-Étienne csapatába. 

Végül maradnak a nyitott végű kérdések: ha Nasri ott hagyja az Arsenalt, tényleg sátorként fog összerogyni az Emirates-stadion? Vajon Marvin Martin főnökei elfogadnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot? Lassana Diarra végre Anelka nyomdokaiba léphet azzal, hogy a sokadik angol csapatba igazol a madridi kitérő után? Vajon megtalálják Valbuenát a Véldrome fűszálai között és eladják egy magát meg nem nevező angol klubnak, aki helyettest keres C.F és S.N. nevezetű játékosai pótlásához?

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr873163656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.08.19. 22:07:43

Martin állítólag megy valahová, de Fr.o.-ban marad.

Integető hajbókoló lufiember 2011.08.23. 15:40:45

@mistinguett:

Nem tudom mi a jó szó arra, hogy "szegény" és egyben "szánalmas" Arsenal...


süti beállítások módosítása