Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Revü - Betiltani minden francia-román meccset!

2011.09.07. 19:38 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: románia 2012 revü

Tekintsük meg a következő pillanatképet, mely magába foglalja a legutóbbi Európa-bajnoki selejtező esszenciáját, történetesen a román-francia összecsapás lényegre törő, naturalisztikus és posztmodern ábrázolását.


Kocsmapult

  • Ha csak a képet néznénk, azt hihetnénk a románok pont olyan fogsorral rendelkeznek, mint Drakula, a franciák olyan elkeseredetten harcolnak, mint Napóleon végnapjai idején, a pálya pedig a szilveszteri Lovi utáni ügető. Nem lennénk messze az igazságtól.
  • Déja vu-érzés 3 évvel ezelőttről megvolt? Magyarázat lent.
  • A tegnapi meccs tényleg, de tényleg annyira gyatra volt, hogy reménykedtünk a meccs lefújásakor Laurent Blanc megkéri valakinek a kezét, hogy végre kiderüljön ki is ő valójában.
  • Románia új nemzeti stadionjának gyepe igazából egy élő infografika: ahol 40 négyzetcentis lyukak vannak, ott nagy valószínűséggel járt már egy stopli.
  • Olyan lehet, hogy bár egy meccsel kevesebbet játszott, a még csoportelső Franciaországnak 1 ponttal kevesebbje van, mint a pár csoporttal arrébb jelenleg harmadik Magyarországnak?
  • Kapuralövések aránya 1:1. Helló, mi?

Bukarest in peace

Ennél köpnivalóan ocsmányabb, undorítóbb meccset a legutóbbi 2008-as EB-n vívott...Franciaország-Románia óta nem láttunk. Szeretnénk, ha nem homályosítanák el a tisztánlátásunkat a tegnap látottak, de erre nincs mentség: végig csapnivaló, színvonaltalan, vérszegény és elképesztően amatőr körülményekkel szembesültünk a meccs folyamán. Sokat halljuk az edzőket panaszkodni különféle kifogások miatt, hol ez a gyerek sérült, hol túl meleg van júiusban, és elvileg itt sem lenne másképp, hiszen hiába krumpliföld-szerű pályán csapnak össze a Kékek és a Sárgák, ha utóbbiak még ráadásul 11-0-0 felállásban vágnak neki a mérkőzésnek. Merthogy a románok itt a biztos döntetlenre hajtottak, ahhoz kétség sem fér. Egy pillanatra sem nyíltak ki, védték a saját térfelüket, nyomást gyakoroltak a támadó játékosra, aki ilyen pályán persze, hogy nem tud egyérintőzni, csúsztak-másztak, karmoltak, haraptak és estükben még a labdát is a hónuk alá csapták, lásd azt a skinhead fejű tuskó Chirichest, akinek még feljebb állt, amikor Martin kiütötte a kezéből a labdát, hogy végre elvégezhessünk egy szabadot. Technikailag és taktikailag nincs miről beszélni, amikor egy laposan lőtt labda a megérkeztéig 17-et pattan térdmagasságban és minden lépésnél felmerül a gyanú, hogy valami vakond orrába akad a cipőfüző. A külső adottságok és a román betonbunker együttese hozta azt, hogy ezt a meccset feltesszük a TV-műsorok fekete listájára.

Hónaljszagú rózsaszín felhő


Persze van harmadik szereplő is a sztoriban, maga a francia csapat, melyet a szétcsúszó nyilatkozatok és a meddő támadójáték miatt most egyre inkább megtalál a külhoni média. Albánia ellen saját magunkra ijesztettünk, 0-3 helyett egy gyomorcsiklandozós 1-2 lett, melynek értékét nagyban csökkenti, hogy ugyanaz az albán csapat tegnap egy jókorát cumizott a szinte San Marinóval egy lapon említhető Luxemburg ellen. Mintha lenne egy olyan mítosz, miszerint az világbajnoki győzelemtől új dimenzióba kapott Kék mez szövetségi kapitányának hivatalba lépésekor eltölt pár hónapnyi mézeshetet a "Most Minden Más Lesz" utazási irodával, hogy aztán fokozatosan visszatérjen a szürke hétköznapokba, az ellentmondásos döntések világába, a megvédendő emberválasztások sokszor felszínes vitájába és a médianyomulás átlátszó, de sokszor magányt ébresztő kalitkájába. Laurent Blanc és a média kapcsolatának fordulópontja ezekben a hetekben zajlott, amikor is több játékosról kiderült, hogy az eddigi eminens diákok némaságát megtörve pimasz önértékelésről tettek tanúbizonyságot, valamint az Albánia elleni meccs után Blanc már-már Domenech-hez méltóan pozitivizálni próbálta a látottakat (szavak, melyek nem voltak eddig jellemzőek az egyébként egyenes beszédű Blanc-hoz). A mentőöv ebben a sztoriban, hogy az eredmények jöttek, kérdés, hogy az érintettek kapcsolatának romlása, a játék sorvadó tendenciája és a csalódást okozó eredményjelzők között van-e összefüggés?

Gerincműtét

Azért nem állunk olyan rosszul, hiszen kikristályosodni látszanak a csapat gerincét adó stabil kezdők, mint Lloris, M'Vila és a kitűnő formában játszó Benzema, de némi állandóságot vélünk felfedezni a hátsó Sagna-Rami-Mexes-Abidal védelmi négyesben is. A bökkenő csak az, hogy ezt már 2010 végén is hasonlóképp láttuk. Azóta feltűnt Martin és Kaboul, mindketten üde színfoltként szárnyaltak át 2-3 meccset de az utóbbi hétvége eseményei kezdik homályba dönteni eddigi teljesítményüket. Ha szilárdnak is mondható a védelem és van annyi profizmus ebben a csapatban, hogy idén még nem kapott ki, hiányzik a támadójáték folytonossága, mely mögött már a kezdetek kezdetén a földön tartott labda-filozófiája áll, elvégre ez most a katalán sláger. Abból kell megélni, ami van, ezért felesleges bármi nemű összehasonlítás a korábbi válogatottakkal, Zidane nem fog visszatérni és különben is, annak idején Jacquet is nagy tétet rakott az akkor lehengerlő Nantes-i fenegyerekek támadógépezetére (Ouédec, Loko, Pedros), kevés sikerrel. Jelenleg Nasriban van remény, aki a szélsőjátékos-játékmester skizofrén állapotában tapogatózik és fogalma nincs arról mit jelent nem cipelni magával a labdát, de körülötte sem könnyítik meg a dolgát: Ribéryben még lehetne némi spontaneitás, de ő sem tért vissza arra a szintre fizikailag, ahol 2006 idején volt. Milyen lehet mentálisan akkor, ha tudja, hogy ott van a puha nagytesó Malouda, aki  állandó fenyegetést jelent a posztjára? Blanc tehát jogosan kér többet a játékosaitól, mi pedig egyre türelmetlenebbül várjuk, hogy meg is hallják azt.

A csoport állása és hátralévő mérkőzések listája, mert a tegnapi meccs összefoglalójánál még az is jobb

Itt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr143209755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása