Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribéry (8) ribery (1) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Revü - Kiskirályok a házban

2011.11.18. 17:08 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: belgium revü

Minimális hatásszünettel jelentkezünk a francia-belga meccs összefoglalójával, melyet az indokolt, hogy kiváncsiak voltunk vajon a meccs lefújását követő 3 nap után  mennyire fogunk emlékezni erre a november végi nem túl elegáns francia-bëlga barátságosra. A válasz: alig.

Kocsmapult, avagy készüljél föl a hangulatra

  • Napi keresztmetszet: Courtois kapus Djokovics és Lionel Letizi egykoron szebb napokat megélt PSG kapus szerelemgyereke.
  • Napi keresztmetszet2: Fellaini úgy néz ki, hogy...áh, hagyjuk.
  • Van Buyten, a Bayern védője állítólag azt nyilatkozta, hogy csapattársa, Ribéry megkomolyodott. Utánanéztünk annak, hogy ezt röhögve mondta-e, de nem találtuk meg a felvételt.
  • Megfogadjuk, hogy Eden Hazard nevére nem alkotunk semmilyen szóviccet.
  • A Lille-ben azért örülnek, hogy a vörös ördögök Édenje nem hazárdírozott sokat. (Francba!)
  • Florent Malouda megelőzte Michel Platinit a válogatottsági ranglistán (73). Botrány.
  • Pillangó effektus: M’Vila egy fejelést követően a 4. nyaki csigolyájával fog talajt, közben párszáz kilométerrel arrébb Frédéric Antonetti a kopasz fejével kidönti egy panel támasztófalát.

Az a baj

Kezdjük ott, hogy az USA elleni meditációs szeánsz után nem vártuk volna, hogy az új játékmesterünk bicikliscselekkel fektesse el a Stade de France közönségét, körömpasszal  lehetővé tegye, hogy Rémy besétáljon az ellenfél kapujába, vagy hogy Cabaye négy sikeres sombrero-csel után félpályáról kitépje a ficakot, de annyit azért igen, hogy a támadások felépítésén javítson a csapat. A kezdőig ez stimmelt is, Laurent Blanc megadta a módját: 6 helyen cserélt, szinte mindenkinek megadta a lehetőséget a szerepléshez és képességei megcsillogtatásához. A kezdeti lendület érződött is a játék ütőerén, Ribéry irtózatos akarattal rohant bele a vörös téglafalhoz hasonlító, fehéroroszosan játszó belga blokkba, Martin 6-os felfogással sürgött-forgott a 10-es helyén, Rémy folyton 2 védővel találta szembe magát, melyhez Cabaye viszont csak asszisztált. Benzema igyekezetét és tehetségét továbbra sem lehet elvitatni, de hogy ezen a meccsen olyan elszigetelt volt, mint Raymond Domenech a leánykérés után, arra is mérget veszünk. Az egész játékra rárakódott a szaggatottság untató és bosszantó fátyla, ha sikerült 2 passzot végrehajtani, üres területekre befutni, tutira ott termett még pár piros mezes verőlegény, akiknek a beavatkozását tuti sípszóval jutalmazta a bíró. Rusnya meccs, görcsös próbálkozások, szervezett, de jellemtelen belgák, kivéve Fellaini haját, ami...áh, hagyjuk.

A gyaloglás vége

Ha a francia csapat játékát az utóbbi két meccse alapján szeretnénk jellemezni, akkor arra jutnánk, hogy 19 focista keresi egymást 180 perc alatt. Tapintható a tehetség (a zsenialitás más kérdés), de olyan félreértések és apró hibák aknázzák alá a játék folytonosságát, hogy sokszor tényleg azt érezzük ezeket a srácokat el kellene jól küldeni 3 napig ünnepelni a Bois-de-Boulogne egyik bordélyába a keszthelyi révre, igyák le magukat, röhögjenek, szórakozzanak, ismerjék meg egymást, aztán focizzanak végre, úgy istenigazából. 7 hónappal az EB előtt íme néhány bizonyosság:

  • Lloris, Abidal, M’Vila, Benzema tuti csapatgerinc, de 2011 arról marad emlékezetes, hogy senki nem verekedte be magát a kezdőbe. Rémy, Martin és Menez olykor meg-megcsillan, de még csak Jokerek, mintsem Ászok.
  • A csapat 17 meccse veretlen, ami közelről nem egy életbiztosítás, messziről viszont egészen megnyugtatja a forrófejű kritikusokat.
  • A védekezés össze van rakva, néha rezeg a léc, de érezhető a csapaton, hogy libero-végzettségű az edző.
  • Hacsak nem szivárog be a tífusz Clairefontaine konyhájába, több új játékos már nem kerül be a keretbe. A darabkák megvannak, innentől mehet a puzzle-özés.

Gyere kislány, gyere

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a francia válogatottban néhány sérültnek még sokmeccses kihagyás után is stabil helye van. Közülük a legmarkánsabb Philippe Mexes példája, aki frissen újjraforrt keresztszalagokkal dőlhet hátra a TV-je előtt, amikor látja Ramiék kemény, de nem mindig határozott fellépéseit. A másik tuti visszatérő név Samir Nasri, akiről tudtuk, hogy irányítóként még hagy némi kívánnivalót maga után, de Martin-nal kiderült, hogy inkább egymás kiegészítői, mintsem egymás cseréi. Nem ugyanaz a profiljuk, mindegyikük adhat a játék formálásához, de önmagukban még kevesek. Harmadik emberünk pedig a kórházi ágyak specialistája, az kék lepedők szakértője, a Vörös Kereszt színesbőrű tiszteletbeli nagykövete, Abou Diaby. Igen, kívül egy Patrick Vieira, belül viszont egy Alain Boghossian: úgy cselez és fedez, mint senki más és ha jó napot fog ki, egy igazi úthenger lehet. Diaby-nak nincs párja és ebből fakad az szuperképessége, hisz olyan lendületet nyújt a középpályán, ami egyelőre hiánycikk a Kékek játékában, Cabaye és Matuidi ide vagy oda. Jó hír viszont, hogy Mathieu teljesítményét Blanc az USA utáni sajtótájékoztatón is kiemelte, Debuchy pedig „A meccs embere”-díjat kapott ugyanazon mérkőzésen nyújtott teljesítményéért, tehát a szélső védők miatt nem aggódni, csak keseregni lehet, amiért nem mindegyikük lesz ott az EB-n. Hogy kit parodizált Giroud, amikor 45 méterről próbált meg betalálni, nem tudjuk, de az ő hozzájárulása az utóbbi két meccshez annyi volt, mint egy beelesdézett emósnak az iskolaszünet kosárcsapatához. Maxime Gonalons cseréje M'Vila helyére pedig simán azt mutatja, hogy Blanc keresi Alou Diarra alternatíváját.

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr873394483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slovkowski 2011.11.18. 18:27:03

Ijesztően gyenge meccs volt! Ijesztően! Én még ilyen gyenge előre játékot nem is láttam ettől a válogatottól és azt se, hogy a közönség már a 80. perc után elkezdjen menekülni a stadionból. Utólag azt mondom, hogy nem kellet volna a keret (majd) egészét kipróbálni ezen a 2 meccsen, hanem a gerincet kellett volna erőltetni (ha egyáltalán létezik ilyen Blanc fejében). Tudom, utólag könnyű okoskodni.


süti beállítások módosítása