Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Kiket visz Laurent Blanc az EB-re?

2011.11.23. 17:12 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: filo

Pár nappal az 2012-es Európa Bajnokság csoportsorsolása és százkilencven nappal a  torna kezdőrúgása előtt, a francia válogatott februárig tartó téli álma közepette kísérletet teszünk egy marékba fogni a jövőbemutató nyilakat és megsaccolni mely játékosok lesznek részesei a lengyel-ukrán kalandnak.

Tegyék meg tétjeiket

Ártatlan játékba bocsátkozunk, ami remélhetőleg senkinek sem fog ártani, így minek is fosztanánk meg magunkat ettől az örömtől? Most, hogy a selejtezőknek és a nemzetközi idénynek vége, ideje végignézni Laurent Blanc bevásárlólistáját. Az Elnök úr a L'Équipe-nek adott október 28.-i nyilatkozatában azt találta mondani, hogy a fejében már összeállt egy kezdő csapat. Nem szükséges elvégezni a Sorbonne-t, hogy elemenként összerakjuk: Lloris a kapuban, Sagna a jobbon, Abidal a balon, Rami és Mexes hátul, M'Vila szűr, Nasri pálcával hadonászik, az oldalakon Malouda és Ribéry flangál, elől Benzema ill. Rémy üríti a tárat. Habár ez a hipotézis is sántít egy keveset, érdekes lehet kitalálni kikkel fogjuk elérni a bűvös 23-as számot, legyen az stabil visszatérő, vagy az utolsó pillanatban befutott meglepetés ember, mint Jean-Francois Domergue 1984-ben vagy Franck Ribéry 2006-ban.

Siheder listája

Laurent Blanc eddig egy híján 20 meccset vezényelt le, ezalatt 41 embert hívott be (köztük 16 újat, ezzel a csoport tapasztalatlanságát elég komoly szintre csökkentve). Ez alapján akár két komplett listát is össze tudnánk állítani, hiszen itt mindenki legalább 1 félidőt játszott kék mezben. A szűrés alapján 38 ember neve lebeg, akik 3 kategóriába oszthatók:

  1. A tutibiztosak (Knysna/87-es generáció koktél)
  2. A valószínűek (Stabil közeliek)
  3. A lehetségesek (Van bennük fantázia)

Értelemszerűen az utóbbi csoport ad a legkevésbé okot az egyértelmű kijelentésekre, de ha megnézzük hányan vannak a valószínűek, már az ő létszámuk is 3-mal túlhaladja a megengedett keretet.

Hansúlyozzuk: ez nem a kezdő összeállítás, hanem a nagy bizonyossággal EB-re kijutók listája. Ez a legegyértelműbb összeállítás annak ellenére, hogy két jelenleg sérült és pár formán kívül játszó ember is szerepel rajta. A kapusok hierarchiája lassan 3 éve állandó (Mandanda, Carrasso szerénykedik Lloris trónja mellett), Rami körül szinte mindenki megfordult és M'Vila nem kis rutint fog összeszedni 30 éves korára, ha ilyen ütemben folytatja. Benzema és Nasri tehetsége, valamint Rémy utóbbi pár meccsen mutatott formája arra enged következtetni, hogy nélkülük nehezen elképzelhető a kezdő összeállítása. Bár rezeg a léc Malouda alatt, az ő tapasztalata és a tény, hogy Anglia egyik legnagyobb klubjában stabil kezdő továbbra is megmenti attól, hogy Alou Diarra sorsára jusson. Sagna és Mexes jelenleg sérültek, de Blanc többször is jelezte beléjük vetett bizalmát, hacsak nem esnek vissza jövő télen/tavasszal, kiutazhatnak.

A második lista táptalaja a Ligue1 olyan klubokkal, mint a Paris Saint Germain (Menez, Gameiro, Sakho), az Olympique Marseille (Diarra, Valbuena) és az Olympique Lyonnais (Gomis). Két játékost kihúztunk és nem szerepeltettünk sehol: Gourcuff lassan már a Lyon kezdőjéből is kihullik, Matuidi pedig sorozatban gyűjti a sérüléseket rossz meccseket, az ő visszatérésük csak kínkeserves visszakapaszkodás révén lenne elérhető. Mindketten élvezik ugyan Laurent Blanc bizalmát, de várhatóan Marc Planus, Pascal Chimbonda és Bernard Mendy sorsára fognak jutni. Ruffiert tiszteletből erre a listára pakoltuk, ha bármelyik kapus lesérülne, bizton hozzá nyúlnának. Alou Diarra rettenetesen éles borotvaélen táncol, egyetlen szerencséje, hogy edzőjét DD-nek becézik és talán a legalkalmasabb ember, aki jelenleg foglalkozhat vele. Gomis előnye abból ered, hogy a Lyon-ban eddig konstans jó teljesítményt hozott és 4 éve a válogatott határán táncol. Kaboul több meccset nyomott le és több gólt szerzett, mint Koscielny, meglátjuk a Tottenham előny, vagy hátrány lesz-e számára. Menez, Diaby, Gameiro és Evra szinte VIP jeggyel rendelkeznek a kiutazáshoz ebből a csoportból.

Tiri-tarka lista ez, rengeteg potenciállal, de ha a szövetségi kapitány következetes marad a csapat múltbéli teljesítményéhez és a csapatban elért státuszokhoz, akkor közülük szinte senki nem fog részt venni az Európa-bajnokságon. Mathieu és Debuchy meggyőzően mutatkoztak be a novemberi barátságos mérkőzéseken, mindketten többprofilú játékosok (a valenciai vöröske a bal lábával védőt és középpályást is képes játszani, Debuchy pedig valójában egy védekező középpályáról átkonvertált jobbhátvéd). Az ő kettősük csillaga most felfelé tör, de az idő ellenük dolgozik, tekintve, hogy a jövő nyári tornáig 1 hivatalos és 2-3 felkészülési mérkőzés van hátra. Belepiszkíthat még a tervekbe Gonalons és Koscileny párosa, attól függően, hogy klubjukban milyen teljesítményre lesznek képesek. Poénból feltettük Varane-t, mert amit csereként elér a Real Madridban, az nem hétköznapi, de rutintalansága 2012-höz még kevés lesz, mint Bordeaux-ban a söröshordó. Giroud játékstílusa és gólöntödéje miatt orrhosszal Djibril Cissé előtt száguld, Hoarau kegyeleti okokból azért még szerepel, Clichy idén nyárig még visszatérő vendég volt, amíg meg nem hozta azt a csodálatos karrierdöntést, hogy Kolarov cseréje legyen a City-ben, Ben Arfáról meg már azt sem tudjuk melyik klubban játszik. (Régebben még a Newcastle-ben törték el a lábát).

Kinder tojás jövő nyárra

A szövetségi kapitányok eddigi válogatási elve arra enged következtetni, hogy január és június között mindig becsúszik egy-egy meglepetés ember, Laurent Blanc-ról viszont inkább azt tudjuk elképzelni, hogy higgadt következetességgel fogja felépíteni csoportját, latba véve a pillanatnyi formát és a csapatban betöltött pozíciót. Nagy meglepetés lenne, ha a 3 listán nem szereplő tag neve felvillanna a 23-mas kerethirdetéskor jövő májusban (Gourcuff és Matuidi-t leszámítva), ámbár Domenech és Santini is különféle váratlan cukorkákra szoktatta a népet az évek alatt. Egy ordas nagy közhellyel zárva, az biztos, hogy semmi sem biztos. Bár Blanc-nál még ez sem biztos.

Laurent Blanc várható listája tökéletesen szubjektív alapon 1 ember véleménye alapján

Kapusok: Lloris, Mandanda, Carrasso (3)

Védők: Sagna, Rami, Mexes, Abidal, Sakho, Koscielny, Evra, Reveillere (8)

Középpályások: M'Vila, Martin, Cabaye, Nasri, Diaby, A.Diarra (6)

Támadók: Benzema, Gameiro, Ribéry, Malouda, Rémy, Menez (6)

 

Várjuk mindenki tippjeit, amit jó poén lesz nyáron összevetni a tényleges eredménnyel!

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr743406387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása