Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

Revü - Csípős chileiek

2011.08.11. 09:30 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: chile revü

Augusztusban barátságos válogatott meccset játszani azon túl, hogy minden klubedző rémálma, a játékosok fizikai felkészül(e)t(len)ségéről is torz tükröt állít a TV-nézőnek. A másik oldalról viszont Montpellier katlanjában (bár hangulatra a saint-étienne-i stadionhoz képest inkább csak lábas) biztos örömmel fogadták a szurkolók, hogy a nyári vakáció alatt a játékosok fejéből nem törlődött ki a korábban megtanult anyag és csak apró kisegítésekkel szavalták el a szavalnivalót.

 Kocsmapult mellől

  • Mindenféle összehasonlítgatás Rémy és Thierry Henry között alaptalan, Rémy ugyanis tud fejelni.
  • Nem minden francia válogatott védő szar az Arsenalban, de minden Arsenalos védő szar a francia válogatottban.
  • Emlékszünk mit rótt fel Domenech tavaly ilyenkor Anelkának? Benzema láthatóan tanult az esetből és időnként vígan elcsámborgott az eredeti posztjától.
  • Valvida biztosan megevett egy Riquelmét reggelire, annyira jól szervezte a chile-iek támadásait.
  • A vicces francia közvetítők pont olyankor mutatják a riporterüket a kispad mellett ülni, amikor rezignált arccal úgy fog egy böhömnagy mikrofont, mintha az egy pecabot lenne.
  • Eljön még az a nap, amikor Malouda helyét az U20-as VB-n brillírozó Griezmann fogja átvenni!

A bermudák háromszöge

Lolo szövetségi kapitány taktikai kézikönyvében visszatért egyik kedvenc formációjához, a megkevert középpályájú 4-3-3-hoz, ahol a védelem előtt M'Vila tisztogatott elég meggyőzően, (olyannyira, hogy még egy sárgát is összeszedett) előtte kicsit balra Martin kérte és kapta a váltóbotot, hogy azokat oldalra és előre továbbdobja, majd előttük kicsit balra Nasrinak jutott a hivatalos játékmester-fokozat, melyhez csak alkalomadtán tudott felnőni. Ez a háromszög alakzat még Bosznia ellen működött ragyogóan három hústoronnyal (A.Diarra-Diaby-M'Vila), mely most egyszerre szippantotta el a Chile-i középső támadásokat és adott némi játéklehetőséget az előrehaladáshoz.

A Kékek fokozatosan épülnek, lentről felfelé haladva, kezdve az Abidal-Kaboul belső védőpárossal, amely megnyugtató határozottságot és hozzáértést mutatott, garanciával el lehet adni őket az Albánia elleni meccsre. Oldalt Sagna biztosan kellemetlen izomlázzal kelt ma, annyit loholt a Barca-szerzemény, Alexis Sanchez után. Clichy-nek ez volt a sokadik lehetősége a bizonyításra, amelyet látszólag próbált ugyan, de nem tudott megragadni. Ami a támadásokat illeti, van még mit a tejbe aprítani: rengeteg technikailag pöpec játékost kellene összreakni egy folyamba, hogy a labdakihozataltól az utolsó mozdulatig valami összefüggő játékot mutasson. A Chile-iek elleni meccs első órája ettől függetlenül jó iramú volt, kevés szellemességgel, rengeteg apró hibával, de annál nagyobb akarattal, ami sokat elárul a csapatban uralkodó hangulatról. A végén eleresztett vendég-kapufa és a tévesen meg nem adott Gameiro-gól nem ront annyit az összképen, mindkét csapat eldönthette volna ezt a meccset. Szeptemberben izgalmas turnénak nézünk elébe.

Visszatekerés  

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr993145365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2011.08.11. 11:36:22

M'Vilát és Martint öröm nézni ebben a csapatban, Griezmannt pedig szintén az lesz, szerintem hamarabb, mint gondolnánk. Rémyről egyre gyakrabban ugranak be az Inzaghi-féle csatárok, észre se veszed, hogy ott poroszkál a pályán, aztán talál egyet a semmiből. :)

Integető hajbókoló lufiember 2011.08.11. 13:46:17

@OJ:

Van abban valami bizsergető, hogy 3 meccsel ezelőtt Kaboul és Martin még válogatott kerettag sem volt, tegnap pedig ők voltak a védelem-kp. meghatározó emberei, M'Vila pedig a Laurent Blanc időszámítás szerint is csak egy éves. :)

slovkowski 2011.08.11. 14:59:07

Kisebb időzavar miatt sajnos lemaradtam az első félidőről. A hármas cseréig kifejezetten tetszett a meccs. Sokáig nem tudtam rájönni, h Kaboul mellett ki a másik belső védő, annyira jól játszott és szinte mindenhol ott volt. A chileiek a második félidő 1. felében támadni is alig tudtak neki köszönhetőleg meg persze a Martin-M'Vila páros miatt. Remélem, Blanc a jövőben is olyan kezdőt fog kiküldeni a pályára, amiben M'Vila és Martin is benne van.

slovkowski 2011.08.11. 15:02:28

@Integető hajbókoló lufiember: Ha az u-20-asok valami nagyot produkálnak, lesz róluk poszt?

slovkowski 2011.08.11. 16:22:02

@Integető hajbókoló lufiember: Remek :)
Jobb lett volna az angolokat kapni, de azért így se lehetetlen, bár szerintem nem a franciák az esélyesek. Ha a franciák elődöntősök lennének, ez lenne a legjobb szereplésük u-20-as vb-n. Ergo, ha a focitornákat nézzük, ebben az egyben még jobban állunk mint a franciák. :|


süti beállítások módosítása