Kövess a Le Facebookon!

Kövess a Le Facebook-on!

Hirdetés

Lumière fivérek

Lumière fivérek
Watch videos at Vodpod and more of my videos

Friss topikok

  • szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Zidane frank? Milyen frank név az, hogy zinedine? Valami afrikai bevándorló migráns ükunokája leh... (2018.07.15. 15:30) Kis múltidézés
  • pimpalini: @G_Norton: Úgy gondolom, hogy ez a francia csapat zsoldoscsapat. Bennün - tisztelet a kivételnek... (2012.07.02. 10:09) Jobb is
  • szanalmas: Erről a francia csapatról egy dolog fog eszembe jutni az Eb után, hogy semmi nem jut eszembe erről... (2012.06.24. 11:18) Spanyol-francia beharang
  • G_Norton: @beebeer: Az nekem mindegy, hogy vétlen volt-e, vagy sem, ha kapura menő lövésnél akadályozom a la... (2012.06.21. 14:29) Kakashere-pörkölt svéd módra
  • G_Norton: @pimpalini: Most is használták a széleket (Ribery és Ben Arfa nagyon csúnyán lehagyták a védőket),... (2012.06.19. 23:20) Hozni a kötelezőt

Címkék

1 (1) 2011 (1) 2012 (15) 2014 (2) abidal (9) alázás (3) albánia (3) alou diarra (1) anelka (3) anglia (5) arfa (1) barátságos (11) belgium (1) ben (1) benzema (8) ben arfa (4) blanc (30) blaquart (1) bonmot (4) bosznia (8) botrány (3) brazilia (4) bukás (4) canal plus (1) carrasso (1) chile (2) chirac (1) costa rica (1) coubertin (1) csapat (4) csk (2) dal (2) david trezeguet (2) debuchy (2) diaby (1) domenech (29) dtn (1) dugarry (1) duverne (1) eb (11) ecuador (1) edzés (4) edzőmeccs (5) előjáték (12) escalettes (3) evra (7) fehéroroszország (7) felhívás (1) filo (23) fitneszradar (1) fitnesztőzsde (3) flamini (2) fontaine (1) futballminősítő intézet (1) giroud (1) gomis (1) gonalons (1) gourcuff (2) henry (3) hidalgo (1) hírek (22) hogyismondjak (5) horvátország (3) houllier (2) jubileum (1) just (1) keret (2) koscielny (1) kultura (1) kvíz (1) lama (1) lemondás (2) lengyelország (1) léquipe (1) le graet (1) lfp (1) lievremont (1) ligue (1) lista (15) luxemburg (6) malouda (4) marseillaise (1) martin (2) mathieu (1) médiapart (2) megérkezés (8) menez (1) messi (1) mexes (3) mitterand (1) múltidéző (1) naptár (1) nasri (4) németország (3) nene (1) norvégia (2) onesta (2) pénz (4) petit (1) raymond domenech (3) remy (2) revü (14) ribery (1) ribéry (8) románia (5) ruffier (1) sagna (2) sajtáj (7) sarkozy (1) selejtező (11) sevcsenko (1) sorsolás (1) spanyolország (1) statisztika (1) svédország (2) szégyen (1) szeminárium (2) szexbotrány (1) taktika (3) teaser (1) the huffington post (1) thierry henry (3) thuram (1) torres (1) toulalan (1) trezeguet (1) tunézia (2) ukrajna (4) uru fra (19) usa (3) valentin (1) varane (1) vb (2) védelem (1) vereség (2) versenynaptár (2) vieira (1) világranglista (1) zidane (7) Címkefelhő

Revü, #Anglia - Konstellációs teória és csillagászati évzárás

2010.11.19. 12:31 - Integető hajbókoló lufiember

Címkék: anglia revü

Megracionalizálandó meccsen vagyunk túl, így szívünk mellé agyunkat is szépen felsorakoztatjuk és minden mondatban várhatóan szerepelni fog egy pozitív-DE!-negatívum kapcsolódású állítás, nem csoda, hisz a szerdai angolok elleni meccs nemcsak egy tanulságos győzelemmel zárult, de egyben a 2010-es fekete év utolsó eredményét hozta el. Fogjuk meg a velejét 5 pontban. 

1. A Halley-üstökös felbukkanási gyakoriságával tökéletes párhuzamban fordulhat elő, hogy Rooney, Terry és Lampard nem szerepel egy angol keretben, Capello e ritka jelenség láttán megpróbálta mindezt kibekkelni olyan ígéretes (,"de nem bizonyíték") kőműves arcú fiatalokkal, akik a három oroszlán dicsőséges érájáról max a nagyapjuk rádiós emlékeiből hallottak. Franck LeBoeuf szakkommentátorkodás közben, a meccs utáni hévben olyat talált kijelenteni, hogy Capello már-már tiszteletlenségében szembeköpte az angol nemzetet azzal, hogy ennyire sótlan és ötlettelen fiatalokat csődített össze, miközben a Csalagúton túl mindenki olyan kerek szemekkel szemléli miért nem volt kezdő mondjuk egy Crouchy, hogy négykézlábra térdepelve kapkodnak a monoklijukért. És akkor a Kékekről még nem is szóltunk.

2.
Merthogy a francia válogatott egy bivalyerős első félidőt produkált minden téren: taktikailag, érettségileg, fizikailag és kémiailag is jól összehegesztett csapat képét mutatták, ezt az érdemet pedig az első pont sem csorbítja. Az arcok mosolygósabbak, minden nyilatkozatban elhangzik, hogy "a csapat jól él együtt", egyszóval azok, akik a "fiatalítás" és a "vérfrissítés" várhidi sztereotípiáit használják fel a francia válogatott pillanatnyi állapotának definiálásához egyáltalán nincsenek messze az igazságtól. Három darab 2-0-ás meccs (Bosznia, Románia, Luxemburg) után jött egy 2-1-es, ezt hívják bizonyos körökben a profizmus visszatérésének.

3. Világos házirend, üzempszichológus, lélektunningoló szemináriumok sztárvendégekkel, nyitottság a Ligue 1 edzői felé, érett utánpótlás-filozófia, visszafogott és egyenes kapcsolat a mikrofonos emberekkel, értsd minden tényező adott, ami az év első felében valahol a feledés és a dühítő dilettantizmus között feküdt félúton. A keretek egyre jobban kötnek meg a betonban, a tartalom ugyanakkor még alapos keverésre vár. 

"Tetszett nagyon, amit a meccsen megtapasztaltam, igyekeztünk a földön tartani a labdát, befurakodni a vonalak közé. A játékosok tiszteletben tartották ezt és megvalósították az elképzelésünket. Ahogy korábban mondtam, nem számít mi lesz az eredmény Anglia és Brazília ellen, mert épülünk, szépen, fokozatosan." - nyilatkozta Blanc a Wembley-ben egy rozoga paraván előtt.

4. Kontúrjaiban egyre élesebben rajzolódik ki ki-hol-merre-meddig, ennek egyik legszembeötlőbb pontja Samir Nasri, aki talán Arsenal-os munkaszerződésének köszönhetően otthonosabban mozgott, lövésével majdnem kettétört egy kapufát, kiválóan irányított, referenciameccs lehetett volna belőle, ha betalál.  Valaki küldjön már egy liszttel töltött borítékot Wengernek, rajta az üzenettel, hogy egy ilyen srácot nem teszünk ki jobbszélre. Benzemával kíválóan alakult a  vérkeringés, utóbbinál érezhetően kifizetődőben vannak madridi erőfeszítései, elég megnézni 2 éve és múlt héten milyen testtartással lépett pályára, mikor becserélték. M'Vila gyakorlatilag hiba nélkül turmixolt és szűrt, Sakho-ról pedig megtuduk milyen megnyugtató opció lehet egy nyugtalanul sínylődő Mexes-Rami számára. Utóbbi fronton érezhető a tapogatózás és valamiért az embernek nincs az a megnyugtató bizalma feléjük, de reménykedjünk csak az izgatottan kapkodó tekintetük  és/vagy a mi értékítéletünk csalóka. Közönnyel és cinizmussal hallgatjuk a "Húúú, a Gourcuff-Nasri felérhet egy Giresse-Platinivel vagy egy Djorkaeff-Zidane-nal"-érveket, mert egyrészt a maiak tökipomposan más poziban játszanak, mint 10 és 25 évvel ezelőtti elődeik, továbbá ha elővesszük az Excelt és bepötyögjük Gourcuff 1 éves lövési kísérleteit, majd nyomunk az oszlophoz egy =SUM-ot, horrorisztikus hegedű vonítások mellett fogunk eszmélni azon, hogy ebből 3, azaz HÁROM tartott kapura. Nagy talány a fiú, egyik oldalról láttuk őt ereje teljében és tudjuk mennyire teknikás, ha nincs 15 méteres körzetben ellenfél, de a másik kezünket nyomja, hogy tudjuk, védekezésben nem egy életbiztosítás rábízni az ellenfél összekötőit és a támadásokban a játék folytonosságát tekintve inkább akaszt, mint fakaszt. Cserék tekintetében vannak megbízható opciók, de senki nem alakított perdöntőt, szemmel látható volt a 12 csere sorvasztó hatása a menetre.

5. És igen, egy év madártávlatából tekintve a kék mez történetét, azt láthatjuk futballisztikai szempontból 1930 óta a legkatasztrofálisabb mérleggel záródott az év. Akárhogy csűrjuk-csavarjuk az eredménykimutatást, 5 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereséggel, 13-13 gólkülönbséggel ez támadásban és védekezésben is gyatra évnek bizonyult, nem beszélve arról, hogy történelme során először kapott maflást Mexikótól és Kínától a válogatott. Ostobák volnánk, ha ezt az időszakot nem bontanánk ó- és újtestamentumra, a kettőt elválasztva Domenech szakrális halálával és Laurent Blanc születésevel, utóbbitól tényleg csak azt várjuk mikor fog Malouda-ból játékot fakasztani, netán megsokszorozni Zidane-t a médiának tartott sajtónyilatkozat közben. (Csak nehogy megint farizeus felkelés legyen a buszon). 15 újoncot köszönthettünk idén, a statisztikát persze a norvégok elleni meccs tornássza fel nagyban, közülük Valbuena, M'Vila, Payet, Gameiro, Rami, Cabaye és Hoarau voltak ott Albionban.

Jövő februárban Brazília landol Párizsban, de a blog addig sem alszik téli álmot. Sorainkat egy kis vizuális orgiával zárjuk, következzék a szerdai meccs összefoglalója. Benzema góljánál egyszerűen örömboldogság hallgatni Wenger csodálatát:

A bejegyzés trackback címe:

https://allezlafrance.blog.hu/api/trackback/id/tr242459163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.11.22. 22:37:44

Nekem se tetszik Gourcuff. Meg Hoarau se. A többi kezd alakulni, csak a csatársor gyenge. (Sor... szóval kevés az egy csatár.)


süti beállítások módosítása